Ahold

Wie zijn wij

Werken als Retail Management Trainee doe je onder de vlag van Ahold Delhaize, één van de grootste internationale retailers, leider in supermarkten en e-commerce. We hebben met ons bedrijf grote impact op het leven van alledag. Bij Ahold Delhaize werken 370.000 medewerkers wereldwijd voor meer dan 50 miljoen klanten per week. Door het samen elke dag beter te doen en te innoveren, versterken we onze voortrekkersrol. Zo bouwen we aan vertrouwde lokale merken. Sterke merken waar je veel kennis, ervaring en slagkracht vindt. Vanaf ons hoofdkantoor in Zaandam werken we met ruim 1.500 collega’s voor o.a. onze Nederlandse merken zoals Albert Heijn, Gall&Gall en Etos maar ook vind je hier onze Europese en Global support offices.
 

De inhoud van hét Retail Management Traineeship

Het Retail Management Traineeship is een driejarig programma speciaal ontwikkelt voor onze leiders van de toekomst. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat dan ook centraal. De goede begeleiding, trainingen en uitdagende projecten vormen de basis voor een veelbelovende carrière op ons hoofdkantoor. Gedurende deze drie jaar doe je zowel operationele als vakinhoudelijke kennis en ervaring op. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te werken voor verschillende banners van Ahold Delhaize afdelingen binnen o.a. de volgende vakgebieden:
 • Finance
 • HR
 • IT
 • Marketing/ Digital Marketing
 • Supply Chain
 • Merchandising & Sourcing (Commercie)
 • Store Support

Het programma in een notendop

Jaar 1 – Hoofdkantoor: Jezelf en de organisatie ontdekken
Waar ben ik goed in en hoe werkt de organisatie precies? Dat zijn vragen waar je in het eerste jaar een antwoord op zal vinden. In jouw eerste functie, die door ons is aangewezen, ben je meteen onderdeel van een team. Samen met professionals uit je vakgebied denk je na over kansen en oplossingen voor ons bedrijf. Voortdurend word je uitgedaagd om kritisch te zijn, jezelf te ontwikkelen en steeds een stap extra te zetten. De trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en de intensieve begeleiding die je krijgt gaan je hierbij helpen.
 
Jaar 2 – De winkel: Als Assistent Supermarktmanager aan de slag!
Dit jaar ga je de operatie leren kennen, maar bovenal staat de ontwikkeling van jouw leiderschapskwaliteiten centraal. Je gaat leidinggeven en bent bovendien medeverantwoordelijk voor een miljoenenomzet. Als onderdeel van het managementteam zorg je ervoor dat alles optimaal draait. Alles wat je leert tijdens de trainingen kan je meteen in de praktijk gaan testen! Door te doen leer je managen, coachen, motiveren, feedback geven en ontvangen en communiceren op alle niveaus. Dit jaar is een ervaring waar je de rest van je carrière profijt van hebt.
 
Jaar 3 – Hoofdkantoor: Next level
In het derde jaar neem je al je kennis, ideeën en skills mee terug naar het hoofdkantoor. Samen met de trainee coördinator heb jij een nieuwe functie gevonden die bijdraagt aan jouw leerdoelen. Hierbij kies je ervoor om je verder in een vakgebied te gaan verdiepen of dat je jouw kennis en ervaring gaat verbreden binnen een ander vakgebied. In jouw nieuwe functie weet je goed hoe je mensen mee moet krijgen en werk je een stuk zelfstandiger dan in het eerste jaar.

Wij bieden

 • Bij Ahold Delhaize investeren we graag in jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • In samenwerking met trainingsbureau Boertien Vergouwen Overduin bieden we jou een uitdagen programma bestaande uit: trainingen, persoonlijke coaching en master classes.
 • Een start salaris van ruim € 3.300,- bruto per maand.
 • 25 vakantiedagen en nog eens 20 dagen ADV die je vrij kunt besteden (45 dus).
 • Korting op je boodschappen en bonussen in de vorm van winstuitkering.
 • 3 uitdagende banen in 3 jaar, die niet alleen zorgen voor enorme persoonlijke groei maar die ook de kans bieden om te ontdekken waar je écht goed in bent.
 • Leren van en met leuke collega’s binnen verschillende vakgebieden of banners.
 • De kans om je stempel te drukken op dé toonaangevende retailer van Nederland.
 • Werk met impact op een beter leven voor iedereen.

Jij bent

 • Een toekomstige leider van Ahold Delhaize en herkent hierbij je zelf in onze leiderschapscompetenties: leidinggeven, ondernemend en commercieel denken, netwerken, klantgerichtheid, samenwerken, innoveren en beïnvloeden.
 • Je hebt (bijna) een WO Master opleiding afgerond.
 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden.
 • Tijdens je studie heb je niet stil gezeten maar je hebt niet meer dan 2 jaar fulltime werkervaring.
 • Je durft out of the box te denken.
 • Je kan niet wachten om jouw ideeën bij Albert Heijn of een van de andere Nederlandse merken van Ahold Delhaize te mogen uitvoeren.
 • Je werkt graag samen met anderen en neemt hierin van nature de leiding, wat goed van pas komt wanneer je voor een jaar Assistent Manager wordt.

Het sollicitatie proces

Solliciteren kan vanaf 10 april tot en met 15 mei via: werk.ah.nl/traineeship
 • Stap 1. Talent Pitch: tussen 10 april en 15 mei kun je weer solliciteren voor de groep die start in oktober 2020. Rechtsboven vind je in deze periode de knop "solliciteer". Je sollicitatie verloopt via De Talent Pitch, dit is een digitaal platform waarbij in verschillende onderdelen wordt getest of jij geschikt bent voor Hét Retail Management Traineeship. Om een zo'n objectief mogelijke selectie te maken is jouw sollicitatie anoniem. Jouw persoonlijke gegevens worden pas na het maken van de selectie vrij gegeven.
 • Stap 2. Online Potentieeltest: wanneer jouw sollicitatie is opgevallen willen we je graag nog iets beter leren kennen. Daarom vragen we je een OPQ te maken (Occupational Personality Questionnaire). Dit is een digitale test waarin werk gerelateerde persoonlijkheidseigenschappen worden gemeten. Deze test gaat over voorkeuren en is een goede voorspeller voor potentieel.
 • Stap 3. Hét Digitale Interview: wanneer de resultaten van de door jou gemaakte OPQ en Talent Pitch ons positief zijn opgevallen word je uitgenodigd voor een digitaal interview. Tijdens Hét Digitale Interview, zal je in gesprek gaan met een van onze managers die werkzaam is binnen het vakgebied waarvoor je solliciteert en een SHL-consultant. In dit gesprek wordt erin gegaan op jouw OPQ-profiel en de competenties die nodig zijn om als Retail Management Trainee aan de slag te gaan.
 • Stap 4. Hét Assessment: als jij een “perfect match” bent met onze organisatie op basis van alle eerdere onderdelen, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan de grande finale: Hét Assessment. Het Assessment zal plaats vinden op ons hoofdkantoor in Zaandam. Eindelijk zullen we elkaar dan ook in persoon ontmoeten. Het Assessment bestaat uit verschillende onderdelen zoals een groepsopdracht en rollenspellen. Aan het eind van de dag krijg je meteen te horen of jij een van de toekomstige trainees van Albert Heijn zult zijn. Het assessment zal plaatsvinden op 16 of 18 juni, of deze op de genoemde data door zullen gaan is afhankelijk van de ontwikkeling omtrent het COVID-19 virus.
In verband met COVID-19 virus hebben wij een aantal aanpassingen gedaan aan de selectieprocedure voor Hét Retail Management Traineeship. Zo zal de selectieprocedure grotendeels digitaal plaatsvinden en zit er meer flexibiliteit in het proces. Dit betekent concreet dat we afstappen van de strakke deadlines en de stappen in het sollicitatieproces met jou persoonlijk afstemmen. Op deze manier zijn we wendbaarder en kunnen we de druk bij onze assessoren maar ook bij jullie als kandidaat wat wegnemen.

Contactgegevens

Mocht je vragen hebben kun je altijd terecht bij:
Anne Guit
Talent Acquisition Specialist – Young Professionals