IT traineeship

Ben je op zoek naar een IT startersfunctie met volop uitdaging en afwisseling? Dan is een IT traineeship misschien wel wat voor jou. Tijdens een traineeship krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen en te werken in verschillende functies of afdelingen in één of meerdere bedrijven. Is dit wat voor jou? Integrand helpt je graag bij het vinden van een passend IT traineeship. Bekijk onze mogelijkheden of neem contact met ons op!

Wat houdt een traineeship in?

Traineeships kunnen erg verschillen per bedrijf of organisatie, maar wat traineeships gemeen hebben is dat leren en werken centraal staan. Hierbij gaat het om een startersfunctie waarbij je naast het werken ook ondersteuning krijgt om op bepaalde gebieden, binnen of buiten je functie om, te leren. Voorbeelden van trainingen die tijdens een traineeship worden aangeboden zijn workshops en kennis-, vaardigheden- of leiderschapstrainingen. Alhoewel leren en werken centraal staan, is het niet hetzelfde als een stage of werkstudentschap. Bij een traineeship krijg je een volwaardige functie met het salaris en de verantwoordelijkheden die hierbij horen. Hoe lang het traineeship duurt en hoeveel verschillende functies je mag uitoefenen, zal per traineeship erg verschillen. Zo duurt een traineeship gemiddeld tussen de 1 en 3 jaar, waarbij je over het algemeen op verschillende projecten enfuncties zult werken.

Traineeship: de perfecte manier om je carrière te beginnen

Niet alleen wordt er buiten je functie om veel aandacht besteed aan het opdoen van extra kennis en jezelf ontwikkelen,je krijgt tijdens een traineeship ook de begeleiding die nodig is om verder te kunnen groeien. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om in verschillende functies of op verschillende projecten te werken, soms zelfs in verschillende bedrijven. Dit dus gemiddeld in 1 tot 3 jaar. Om deze reden is dit de ideale manier om je carrière te beginnen. Het doel van een traineeship is vanuit een bedrijf dan ook om een trainee op te leiden tot een volwaardige manager/specialist in de toekomst. Hierbij is het de bedoeling om na een traineeship door te stromen naar een andere functie binnen dezelfde organisatie.

De voor- en nadelen van een traineeship

Een traineeship kent vele voordelen, maar is niet voor iedereen weggelegd. Zo is het voordeel van een traineeship dat je een bedrijf of organisatie in relatief korte tijd goed leert kennen, doordat je in verschillende functies enprojecten kan werken. Daarnaast krijg je goede begeleiding en de mogelijkheid om jezelf volop te ontwikkelen. Ook is het een goede opstap naar een interessante baan in de toekomst,maar een traineeship biedt niet alleen voordelen. Zo heb je in een traineeship niet altijd zelf de keuze in welke functie je zult gaan werken. Daarom zal je flexibel moeten zijn en je niet in één specifieke functie willen specialiseren. Daarnaast duurt een traineeship over het algemeen 1 tot 3 jaar, waarna het vaak ook de bedoeling is om binnen dezelfde organisatie door te groeien. Wees je er daarom van bewust dat een traineeship voor een langere tijd is!

IT traineeship

Er bestaan verschillende soorten traineeships, zoals een IT traineeship, Management traineeship, Financieel traineeship en Commercieel traineeship. Steeds meer bedrijven beginnen met het aanbieden van een IT traineeship. Dit komt onder andere omdat er een tekort aan opgeleide IT specialisten is en IT specialisten steeds belangrijker worden binnen bedrijven.

Ben jij ambitieus en wil je in je startersfunctie graag doorleren? Heb je daarnaast interesse in IT? Bekijk dan eens de verschillende IT Traineeships.