ASR
ASR

Experiences

Accounting Specialist
20-03-2019
‘Ik krijg volop vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid’

Snelheid is key voor Kyra Meulenberg. Niet alleen als ze marathons en triatlons loopt, maar ook in haar carrière als Accounting Specialist. Het is voor haar een echte uitdaging om dingen steeds sneller en beter in te richten. “Het spreekt me ontzettend aan dat je altijd met nieuwe ideeën aan kunt komen. Je krijgt de ruimte om deze zelf verder te ontwikkelen, ook al ben je jong en heb je nog niet veel ervaring. Mocht er toch een keer iets fout gaan, dan wordt je daar niet direct op afgerekend, maar wordt gekeken naar wat je daarvan kan leren.”

Mijn functie
Mijn team Accounting en Reporting is de laatste schakel in de beleggingsketen van vermogensbeheer: wij voeren analyses uit op de beleggingsportefeuille van a.s.r. en stellen rapportages op met de meest recente ontwikkelingen. Het leuke is dat hier geen dag hetzelfde is. Door de complexe materie moet je steeds blijven leren. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld druk bezig met de overgang naar IFRS 9. Deze verandering raakt iedereen en bepaalde werkzaamheden moeten opnieuw ingericht worden.

Ik heb veel verantwoordelijkheden en krijg veel vertrouwen, ook al ben ik jong en heb ik nog niet veel ervaring. Zo mocht ik pas onze rapportage over onze beleggingen toelichten aan de directeur vermogensbeheer.

"Mooi dat ik de vrijheid krijg om met nieuwe ideeën te komen en die zelf mag verder ontwikkelen." - Kyra Meulenberg, Accounting Specialist   
Trainee Strategisch Balansmanagement
Rick van de Meulenhof | 20-03-2019
‘Als je hier vastloopt, zijn er altijd collega's om te helpen’

Tijdens de Landelijke Econometristendag maakte Rick van de Meulenhof kennis met verschillende bedrijven, waarbij a.s.r. eruit sprong voor hem. Niet veel later startte hij hier als stagiair en schreef hij zijn scriptie. Dit beviel zó goed dat Rick nu zijn rol als stagiair heeft ingeruild voor die van trainee. “Ik word vrijgelaten, en als iemand je loslaat is dat voor mij een teken van vertrouwen. Dat spreekt mij aan.”

Mijn baan
Als trainee voer ik meerdere projecten uit voor de afdeling Group Balance Sheet Management. Door de grote variatie in projecten kan ik ontdekken welke werkzaamheden en afdeling(en) het beste bij mij passen. Op mijn eerste werkdag als trainee lag er al direct een project voor mij klaar. Momenteel ben ik bezig met het vaststellen van de Cost of Equity, het minimumvereiste rendement dat een investeerder verwacht van a.s.r. Verder begin ik binnenkort aan een traject waarin een risicoanalyse wordt gemaakt binnen een bepaalde staf. 

Met mijn groep van mede-trainees heb ik afgelopen maand een training gehad die in het teken stond van: ‘Wie ben ik’, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. Deze training had als hoofddoel het bepalen van mijn leerdoel tijdens het traineeshiptraject. Verder zijn we met de trainees bezig met het opstellen van een a.s.r.-breed project. Ons doel hierbij is het binden van mensen aan a.s.r. en het verbinden van mensen binnen a.s.r. Ook heb ik tijdens mijn traineeship elke week een studiedag om mijn scriptie af te ronden. Daarvoor moet ik nog de puntjes op de i zetten.

"Met een planking challenge brengen we wat luchtigheid." - Rick van de Meulenhof, Trainee Strategisch Balansmanagement
Stagiair Marktwaarde Modelontwikkeling
Utrecht | Student | HBO | Actuarieel | 20-03-2019
Werk jij graag met programmeertechnieken en wil jij samen met een jong team bouwen aan een geavanceerd en kwalitatief goed rekenmodel? Dan is dit de meewerkstage voor jou!

Zoek jij een stage met jonge collega’s, waarbij je mee kan helpen met het ontwikkelen van actuariële rekenmodellen? Als Stagiair Marktwaarde Modelontwikkeling krijg jij een inkijk in de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling die actuariële rekenmodellen ontwikkelt. Samen met je collega’s bouw jij aan een geavanceerd en kwalitatief goed model. Je weet dan ook genoeg van programmeer-concepten en -technieken zoals object-georiënteerd programmeren, taal-geïntegreerde database-queries en parallel rekenen. En je weet waar we het over hebben met principes als continuous delivery, unit tests, integratietests. Ook kan jij goed overweg met verschillende soorten tooling. Wil jij heldere en leesbare codes schrijven en zorgen voor kwalitatief goede software? Solliciteer dan meteen als Stagiair Marktwaarde Modelontwikkeling!

Dit ga je doen als Stagiair Marktwaarde Modelontwikkeling
je helpt mee met het ontwikkelen van actuariële rekenmodellen

Hier ga je werken
Op een afdeling die actuariële rekenmodellen ontwikkelt. Je collega’s hebben verschillende achtergronden, van Actuariële Wetenschappen tot Elektrotechniek en Wiskunde. De sfeer op de afdeling is informeel, net als de manier van leidinggeven.

Go to job offers