InnoValor
Innovalor: afstudeerstage Data Spaces

Study phase

WO Master

Region

Overijssel

Days

3, 4, 5

Required languages

Dutch

Function

Business development, Consultancy, ICT, Research & development, Wetenschap

Industry

Consultancy, Information & Communication Technology (ICT), Overheid en instituties

Months

4, 5, 6, 6+

Vergoeding

€ 500.00

About us

InnoValor Advies levert een onafhankelijke en duurzame bijdrage aan het realiseren van waarde uit digitale innovatie voor bedrijven en overheden. We doen dat door advisering vanuit een stevig onderzoeksfundament. Op die manier realiseren we waarde uit uw digitale innovaties.

Digitale innovatie vereist een stevig fundament: kennis in de breedte, want de digitale samenleving is complex; diepgaande kennis, want met vergezichten alleen boek je geen resultaat.

InnoValor Advies combineert diepte en overzicht vanuit onze passie voor digitale innovatie en plezier in het bereiken van resultaat. We schakelen tussen disciplines en zijn onafhankelijk. Vanuit dat startpunt leveren we onze diensten.

InnoValor Advies adviseert organisaties hoe digitale innovaties te realiseren. Hierbij verloochenen we onze academische wortels niet en kiezen een onderzoeksgebaseerde aanpak: research-based advies.

Onze research-based strategie zit niet alleen in onze aanpak, maar ook in onze mensen die academisch geschoold zijn, vaak ook gepromoveerd. Om voorop te blijven lopen participeren wij structureel in onderzoeksprojecten met kennisinstellingen en andere innovatieve organisaties.

Job description

De afgelopen jaren is data steeds belangrijker geworden voor bedrijven en organisaties. Door data onderling te delen kan er meer waarde uitgehaald worden. Momenteel zit data echter vaak bij grote data monopolisten in silo’s en zijn organisaties bang om data onderling te delen. Soms uit privacyoverwegingen, maar vaak ook omdat ze bang zijn de regie over hun data kwijt te raken. Om de waarde uit de data economie te halen, maar ook Europese waarden te borgen, kondigde de EU in 2020 een Europese data strategie aan. Onderdeel hiervan is een innovatieproject omtrent ‘Data Spaces’. Data Spaces zijn data ecosystemen waarin bedrijven, overheden en gebruikers veilig data kunnen delen binnen vooraf vastgestelde spelregels. Belangrijk hierbij is het borgen van Europese normen en waarden. Vooral data soevereiniteit speelt hierbij een belangrijke rol. Het is een trend die nog niet veel mensen kennen, maar die wel impactvol kan zijn in de toekomst. Bij InnoValor Advies onderzoek je dit soort technologisch gedreven trends en vertaal je ze naar de meerwaarde voor de organisatie en gebruiker.

Afhankelijk van je achtergrond en interesses kun je onderzoek doen naar vragen zoals:

• Wat zijn Data Spaces technologisch en functioneel gezien?

• Wat zijn de actuele ontwikkelingen op dit gebied? Welke Data Spaces zijn er al en hoe verhouden deze zich tot elkaar?

• Wat is potentiële de meerwaarde voor de gebruikers en organisaties in Nederland?

• Hoe verhouden Data Spaces zich tot andere data ecosystemen en ontwikkelingen rondom regie op gegevens?

Hoe zien jouw werkzaamheden eruit binnen ons team?

Jouw belangrijkste taak is natuurlijk je afstudeeropdracht. Daarnaast is er als je dit wil ook ruimte om mee te kijken, leren en werken aan andere lopende opdrachten. Een stage bij ons biedt jou zowel praktijkervaring als vakinhoudelijke begeleiding. Onze klanten zijn voornamelijk grote publieke organisaties en wij werken aan opdrachten met een maatschappelijke impact.

Requirements

Jij wil jezelf ontplooien, je vaardigheden inzetten en wordt enthousiast van het raakvlak van technologie en maatschappij en de impact die technologie op gebruikers heeft. Daarnaast ben je:

• nieuwsgierig naar innovaties op het gebied van herbruikbare data,

• bezig met de laatste fase van je master Business Information Technology of een andere bedrijfskundige of IT georiënteerde studie,

• 3 tot 6 maanden beschikbaar (dit kun je flexibel indelen).

Working conditions

Door onze open cultuur en hecht team heeft de student veel contact met collega’s. De ondersteuning die de student krijgt zal zich dan ook niet beperken tot alleen die van de aangewezen begeleider. De rest van het team beantwoordt graag vragen en wil meedenken met de student. Onze adviseurs combineren theorie met de praktijk wanneer zij aan projecten werken, dit geeft de student de kans om theorieën en kennis te toetsen aan de praktijk. Daarnaast bieden wij een stagevergoeding aan van € 500,- aan. En de student krijgt de mogelijkheid om deels thuis te werken.

What we offer

Wil je aan de slag na je afstuderen? Wij bieden een innovatie en dynamische werkomgeving waarin jij de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. We stimuleren dit door het aanbieden van veel interne en externe opleidingsmogelijkheden. De opdrachtgevers waarvoor je kunt gaan werken zijn grote overheidsorganisatie zoals politie en ministeries, gemeenten, en verzekeraars. Onze werktijden zijn flexibel en we bieden de mogelijkheid om deels thuis te werken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vooral contact met ons op!


Apply