Enexis
Enexis

Carrière-mogelijkheden

Wat biedt het bedrijf je?

Wil jij een vliegende start maken in je carrière?

Ga voor het tweejarige management traineeship van Enexis. Bijdragen aan de energietransitie… Zie je het voor je? Een team van professionals aansturen die het energienetwerk in Nederland optimaliseren en storingen oplossen of ontdek in uitdagende projecten welke richting bij je past. Tegelijkertijd werk je in een uitgebreid trainingsprogramma aan je persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en kennis. Reken tijdens het hele traject op gerichte coaching, goede begeleiding en ondersteuning van zo’n tien enthousiaste collega-trainees.

Zo ga jij deze uitdaging aan als management trainee

Je start het traineeship op 30 september 2024 met een uitgebreide onboarding. Daarin maak je kennis met je collega-trainees en leer je de rol van Enexis in de energietransitie kennen. Ook bouw je al meteen een groot netwerk op. We kiezen samen met jou een opdracht die aansluit bij jouw behoefte, ervaring en ambities. Kies je voor beleidsgericht management, dan draag je met je opdracht bij aan strategische sturing op centraal niveau. Je werkt bijvoorbeeld aan de implementatie van een nieuw autorisatieproces en de bijbehorende systemen. Of het uitrollen van een awarenessprogramma om alle medewerkers van Enexis bewuster te maken van digitale veiligheid en privacy.

Je tweede en derde opdracht organiseer je zelf binnen Enexis. Denk aan een opdracht als projectleider waarin je er mede voor zorgt dat we als netbeheerder onze strategische doelen behalen. Of een opdracht waarin je als adviseur helpt om het Nederlandse energienet slim te vernieuwen. Of kies je ervoor een opdracht te doen binnen Operations, het operationele hart van onze organisatie? Door de verschillende opdrachten krijg je een breed beeld van Enexis, bouw je een groot netwerk op en bent daardoor een echte verbinder in de organisatie. Zo bereid je je voor op je toekomst in een van de vele diverse functies zoals adviseur, manager, projectleider, scrummaster of product owner binnen onze veranderende organisatie.

afbeelding enexis.png

Zo ga jij deze uitdaging aan als operationeel management trainee

 Je start op 30 september in een groep met een aantal mede trainees. Tijdens het traineeship ontwikkel je jezelf tot teammanager. Door uitdagende projecten aan te pakken leer je de functie, jouw leiderschap en onze organisatie in de volle breedte kennen. Al in het eerste jaar ga je aan de slag met een opdracht in de operatie waarbij je direct verantwoordelijkheid krijgt. Samen met jou kiezen we een opdracht die aansluit bij jouw behoefte, ervaring en ambities. Denk bijvoorbeeld aan een rol als assistent-manager in een team van monteurs en uitvoerders, het leiden van een (proces) verbetering of het helpen opzetten van een nieuw team.

Tevens kan je je projectmatige skills een boost geven om mee te helpen in een rol als projectleider op een van de vele projecten die er zijn. In het tweede jaar ga je steeds meer taken en verantwoordelijkheden van een teammanager uitvoeren en groei je toe naar een rol als zelfstandig teammanager. Je opdrachten voer je uit op de vestiging van Enexis in Hengelo of Maastricht, waarbij je verschillende afdelingen leert kennen en onderdeel uitmaakt van het managementteam.

Maar we gooien je niet meteen in het diepe. Eerst volg je een uitgebreid onboardingstraject waarin je kennis maakt met je collega-trainees en de rol van Enexis in de energietransitie leert kennen. Extra mooi is dat je tijdens dit traject al meteen een groot netwerk opbouwt.

In beide traineeships leer je veel

Tijdens je hele traineeship volg je samen met je collega-trainees een uitgebreid trainingsprogramma gericht op persoonlijk leiderschap, managementvaardigheden en sector- en organisatiekennis. Van communicatietraining tot de lean methodiek en van de verschillende leiderschapsstijlen tot het voeren van moeilijke gesprekken met acteurs; alles komt aan bod. Dit programma volg je samen met je collega-trainees, waarin je ook weer veel van elkaar zult leren. Ook zorgen we voor persoonlijke coaching en goede begeleiding bij je opdrachten. En je krijgt alle gelegenheid om je ervaringen te delen met je collega-trainees en te sparren over zaken waar je tegen aanloopt. Zo maak je in twee jaar tijd in sneltreinvaart kennis met Enexis en de energiesector. En zet je flinke stappen in je groei als mens en collega. Lees hier de ervaringen van Trainees Helen en Jelle, Trainees Joris en Anna en Trainees Niek en Elisa.

Geen traineeship maar starten als Young Talent?

Naast het traineeprogramma bied Enexis ook het Young Talent programma aan. Zie jij jezelf als specialist van de toekomst binnen jouw vakgebied? Meerdere keren per jaar worden bij Enexis Young Professional-rollen beschikbaar gesteld binnen verschillende afdelingen.

In dit dynamische 1- tot 2-jarig opleidingsplan ontdek je niet alleen waar jouw talenten liggen, maar ook hoe je ze verder kunt ontwikkelen om je te ontpoppen tot de specialist van de toekomst! Je krijgt alle mogelijkheid om jezelf en je netwerk te laten groeien, niet alleen op inhoudelijk vlak, maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Of je nu als Junior Data Engineer bijdraagt aan de optimalisatie van onze data-infrastructuur of als Young professional HR meedenkt over personeelsvraagstukken, het Young Talent programma biedt een werk-en leerervaring met uitdagende projecten en ondersteuning van ervaren professionals!

Begin jouw duurzame reis naar professioneel succes en persoonlijke groei; Ontdek de verschillende Junior en Young Professional vacatures op onze website en zet de eerste stap naar jouw toekomst bij Enexis! Wil je graag nog wat meer weten? Kijk op werkbijenexis.nl.

Wil je graag nog wat meer weten? Kijk op werkenbijenexis.nl/trainee of kom kijken bij de inhousedag op 9 april!

afbeelding 2 enexis.png

In ruil voor jouw energie zorgt Enexis goed voor je. Dit mag je verwachten:

  • Een bruto maandsalaris van € 3.881,- op basis van 40 uur per week. Dit bestaat uit een basissalaris in schaal 13 van € 3.216,- en is aangevuld met persoonlijk budget (10%) en dertiende maand (10,7%).
  • Gegarandeerde uitstroom in schaal 14.
  • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris.
  • We dragen 70% bij aan je ABP Keuzepensioen.
  • De mogelijkheid om je werkweek flexibel in te delen. We vinden een goede balans tussen werk en privé namelijk belangrijk. Dus als je ’s ochtends eerst nog een rondje sportschool wilt doen, helemaal prima.
  • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach.
  • Een kilometervergoeding en een mobiliteitskaart met een ov-abonnement eerste klas, inclusief het gebruik van een ov-fiets.
  • Een laptop en telefoon die je ook privé mag gebruiken.
  • Alle ruimte om je verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen