Vergroot je zichtbaarheid op LinkedIn!

Je hebt een LinkedIn-profiel aangemaakt, connectieverzoeken rondgestuurd, je kijkt regelmatig op je tijdlijn, je profiel wordt regelmatig bekeken, je ontvangt berichten van LinkedIn om je te verleiden actief te zijn op LinkedIn, maar eigenlijk weet je niet goed wat je precies moet doen op deze site. En toch zou je heel graag willen dat je gezien en gevonden wordt op LinkedIn, dat LinkedIn je helpt bij het vinden van een stage of baan, of dat je weet hoe je LinkedIn daarvoor moet inzetten, dat je LinkedIn-profiel staat als een huis, als een online CV. Kortom; dat je weet hoe je via LinkedIn online gaat opvallen.
 

Goed ingevuld profiel

Om LinkedIn goed te kunnen inzetten, moet je allereerst begrijpen dat LinkedIn pas voor jou gaat werken als je begint bij het begin en zorgt dat je profiel vooral zo volledig mogelijk is ingevuld, zoals LinkedIn dat graag ziet. Hierdoor kan LinkedIn beter voor jou bepalen wie en wat aan jou voor te stellen, zodat jij weer getriggerd wordt om met LinkedIn bezig te zijn. Voel je de wisselwerking, die LinkedIn graag wil zien?
 

Alleen profiel is niet genoeg

Met alleen een top ingevuld profiel kom je er niet op LinkedIn. De truc is om LinkedIn extra voor je laten gaan werken, waardoor je meer gaat opvallen.
 
 

Op zoek naar een stage of startersfunctie?

Schrijf je bij ons in en wij gaan voor jou op zoek naar de perfecte stage of startersfunctie. 
Schrijf je in!

Drie tips die iedere student wil weten

1. Zorg dat je meer dan 500 connecties hebt

Meer connecties is een win-win situatie voor jou én voor LinkedIn. Er wordt gezegd dat je pas interessant bent voor LinkedIn als je meer dan 500 connecties hebt. Als je jouw connecties op twee handen kunt tellen, lijkt dat een lange weg te gaan. Hoe je hier als student grote stappen in kunt zetten lees je in dit blogartikel
 

2. Word actief op LinkedIn 

Met actief zijn bedoelen we dat je regelmatig (liefst dagelijks/ minimaal wekelijks) inlogt en dingen doet op LinkedIn. Iedere activiteit van jou op LinkedIn wordt namelijk geregistreerd en maakt dat LinkedIn meer voor jou gaat werken. LinkedIn weet dan wat ze voor jou kunnen doen, hoe en vooral bij wie ze jou onder de aandacht moeten brengen, want dat lezen ze af aan jouw activiteiten op LinkedIn.
Zet de ‘Uit’-knop op ‘Aan’ en geef vervolgens zo duidelijk mogelijk aan waar je naar op zoek bent. Op basis van deze informatie gaat LinkedIn je specifieker voorstellen aan recruiters en wordt je gewezen op vacatures die beter bij je passen.

3. Maak je carrière-interesse kenbaar en zichtbaar op LinkedIn

Ga naar je eigen LinkedIn-pagina en klik op 'Beschikbaar'. Selecteer daar 'Nieuwe baan vinden'.

Vul op het vervolgscherm alle specificaties in met betrekking tot de baan die jij zoekt. 

Als je deze 3 tips serieus gaat toepassen, doe jij extra je best voor LinkedIn en gaat LinkedIn beter werken voor jou. Want dat is een van basisprincipes van LinkedIn. LinkedIn, en niet jijzelf, bepaalt hoeveel je opvalt op LinkedIn, maar ‘beloont’ jou ook voor jouw actieve gedrag op LinkedIn.

Dus wil je opvallen op LinkedIn en het maximale eruit halen? Dan is het belangrijk om het volgende altijd in ‘top of mind’ te hebben. 

Hoe actiever ik ben op LinkedIn, hoe actiever LinkedIn voor mij werkt!

Wil je nog meer tips zodat jij nog meer opvalt, check dan onze andere artikelen hier: Meer tips voor een perfect LinkedIn-profielLinkedInfoto tipsDoe dit vooral niet!

Heb je nog vragen? Stel ze hier!

Naam is verplicht.
Telefoonnummer is verplicht.
Uw bericht is verplicht.