Ben je op zoek naar een uitdagende startersfunctie waarbij aandacht is voor jouw potentie en ontwikkeling? Wil je graag op meerdere plekken binnen eenzelfde of meerdere organisaties ervaring opdoen? Dan kan een traineeship bij een bedrijf of non-profit een goede match zijn. Integrand biedt een actueel overzicht van het traineeshipaanbod in Nederland. Bekijk hier de de sollicitatiedata en andere belangrijke info om je te oriënteren op jouw ideale traineeship!

Traineeships

Een traineeship is een (starters)functie bij een organisatie waarin je als trainee wordt opgeleid tot specialist in een bepaald vakgebied. Tijdens een traineeship staat de combinatie van werken en leren centraal.
Nee, een traineeship is niet hetzelfde als een stage. Bij de meeste traineeships krijg je een starterssalaris en wordt je opleiding betaald. Hierin verschilt het met een reguliere stage, waarbij de nadruk ligt op ervaring opdoen binnen een organisatie en daarnaast een onderzoek uitvoeren. Bovendien verschilt het einddoel van een traineeprogramma in vergelijking met een stage. Als trainee wordt er van je verwacht dat je dusdanig integreert in het bedrijf, dat je als volwaardig allround medewerker mee kan draaien. Het geldt dus als reguliere startersfunctie.
Organisaties bieden regelmatig traineeships. Om hiervoor in aanmerking te komen zal je moeten solliciteren. Bereid je goed voor - check onze sollicitatietips - en reageer snel. Traineeships bij bekende organisaties zijn vaak gewild. Check het actuele overzicht en stuur je sollicitatie er vandaag nog uit!
Een traineeship staat gelijk aan een startersfunctie bij het bedrijf. Je krijgt dus hetzelfde salaris als een starter. Eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf.

Vaak zijn het de wat grotere organisaties waar je een traineeship kunt volgen, aangezien deze bedrijven de tijd en middelen hebben om een trainee goed te begeleiden. Heb je er altijd al van gedroomd om te werken bij de organisatie bij jou om de hoek, maar worden daar geen traineeships aangeboden? Neem dan zelf het initiatief en probeer een afspraak te maken om ze te interesseren in een trainee. You never know!

Kijk bij het actuele overzicht van het traineeship aanbod op deze pagina om snel jouw perfecte organisatie te vinden!

Jazeker, omdat een traineeship vergelijkbaar is met een normale startersfunctie bij een organisatie, zul je moeten solliciteren. Daarnaast zijn er (veel) andere geïnteresseerden. Een motivatiebrief schrijven en cv opstellen hoort er dus zeker bij. Hoe de sollicitatieprocedure voor een traineeship er verder inhoudelijk uitziet, is per bedrijf verschillend.
Dit verschilt per organisatie. Het kan variëren van een paar maanden tot wel twee jaar. Bedenk van tevoren dus goed waar je voorkeur naar uitgaat. Bij een programma voor langere tijd leer je natuurlijk meer en is er ruimte voor extra verdieping. Bij een korter programma heb je echter meer flexibiliteit, mocht het bedrijf toch niet helemaal bij je passen, dan zit je er niet zo lang aan vast.
Je vindt op deze pagina een actueel overzicht van het aanbod aan traineeships. Er staan klinkende namen tussen, wat dacht je bijvoorbeeld van een traineeship bij Mars, Ahold, Achmea of de Rijksoverheid? Specialiseer jezelf in een werkgebied gerelateerd aan je studie en maak een mooie start op de arbeidsmarkt!