Hoe het begon

Integrand is in 1980 opgericht door Jaap Stroosnier, Aart Houwink en Cees Jan van Heusden met als doel de overstap naar het bedrijfsleven gemakkelijker te maken voor academische studenten. Sindsdien slaat Integrand de brug tussen studenten en het bedrijfsleven. Inmiddels hebben we vestigingen in alle twaalf universiteitssteden en zijn we als stichting uitgegroeid tot één van de grootste academische stagebemiddelaars van Nederland.

Visie
Integrand streeft ernaar om het meest professionele studentennetwerk van Nederland te zijn. Dit bereiken wij door op persoonlijke en toegankelijke wijze ambities van academische studenten en bedrijven met elkaar te verbinden. Wij stimuleren studenten door verschillende mogelijkheden te bieden om zichzelf te ontwikkelen ter voorbereiding op hun carrière.
 
In deze visie komen een aantal belangrijke begrippen naar voren.“Professionaliteit” blijkt uit al onze handelingen. Integrand wordt gerund door studenten waardoor we niet alleen thuis zijn bij studerend Nederland, maar tevens onderdeel uit maken van studerend Nederland. Hierdoor kunnen we op “persoonlijke” wijze het contact leggen met studenten. Ook onderhouden we nauw contact met bedrijven door daardoor vaak face-to-face mee in contact te staan. We zijn “toegankelijk” doordat onze diensten als organisatie zonder winstoogmerk gratis zijn voor studenten en betaalbaar voor bedrijven. Al onze diensten staan in het teken van het “ontwikkelen” van studenten. Door stage te gaan lopen via Integrand of een bestuursjaar te doen, kunnen studenten belangrijke bedrijfsvaardigheden op doen. Onze carrière-evenementen en employer branding activiteiten zorgen ervoor dat student en bedrijf met elkaar in contact komen. Dit alles bereidt een student voor op de “carrière” van zijn of haar toekomst.
 
Zo verbinden en stimuleren we ambitie van zowel studenten als bedrijven.