Eerste hulp bij digitale Vrijmibo

10 juni 2020 door Christiaan van der Feltz, Integrand Delft

Zes ideeën voor een geslaagde Vrijmibo!

In deze bizarre tijd is het lastig om met grote groepen af te spreken. Velen werken thuis en missen daarom naast hun werk ook de gezelligheid. Naast hard werken is het belangrijk om ook leuke dingen online te doen met een bestuur, collega’s of vrienden. Gezamenlijk  leuke activiteiten organiseren is goed voor de sfeer in de groep en houdt iedereen gemotiveerd. Vandaar dat we hier een lijstje hebben opgesteld met een aantal online Vrijmibo spellen. Naast het spel is het natuurlijk van belang om er een biertje bij te pakken of een goed glas wijn.
Rank the collega 
Hierbij is vooral het onderbouwen van de gemaakte keuzes het leukste! Kies een paar leuke stellingen en maak een ranking van je bestuursgenoten.
 
Je eigen 30 seconds
Maak kaartjes met 5 woorden, volledig random. Laat iedereen er 10 maken en opsturen naar een quizmaster. Zet ze achter elkaar op een powerpoint slide en laat de quizmaster alles bijhouden. Teams van 2. 
 
Quiz met actuele feitjes
Denk aan feitjes over de organisatie van je bestuur, oud-bestuursleden en actuele feitjes uit het nieuws. Geef antwoord met het omhoog houden van een papiertje voor het scherm.
 
Kahoot met ingezonden rare weetjes over elkaar
Leuk om te raden én ook om te zien wie er verdacht wordt door anderen. Kom uit die comfort zone en deel weetjes die nog niemand over jou weet…
 
Kahoot met baby foto’s
Laat iedereen 1 of 2 baby foto’s opsturen naar een quizmaster. Presenteer alle baby foto’s in een powerpoint slide en raad van elkaar wie wie is.
 
Pimpampet
Schrijf letters en kleuren op een papiertje. Doe deze allemaal samen in een kom en grabbel telkens een briefje. De rest moet zo snel mogelijk een voorwerp voor de camera toveren dat begint met de gepakte letter of kleur. Degene die als laatste het voorwerp, in de desbetreffende kleur, voor de camera laat zien, moet drinken!
 
Veel plezier!
En onthoud: ’Meedoen is belangrijker dan winnen!’