Eerste hulp bij een traineeship!

17 juni 2020 door Frederike Braat, Integrand Wageningen
Een traineeship, wie droomt er niet over. Maar wat is het, wat leer tijdens een traineeship en wat is het verschil met een normale stage?
 
Een traineeship geeft ons, studenten de kans om onze talenten verder te ontwikkelen en jezelf daarnaast te verbreden.
Een traineeship is namelijk een starters functie bij een bedrijf waarbij je als trainee wordt opgeleid tot specialist in het desbetreffende vakgebied. Wat een traineeship zo speciaal maakt is dat je deel uitmaakt van een talent-pool waarin je de kans krijgt om meerdere functies te bekleden. Hierdoor leer je heel veel over jezelf en waar je competenties liggen. Het uiteindelijke doel van een traineeship is om aan het einde ook echt een vaste functie binnen het bedrijf te krijgen.
 
Werken en leren staan centraal en door de intensieve coaching en trainingen die je krijgt tijdens een traineeship ben je binnen no-time een echte professional. De duur van een traineeship kan erg verschillen, in sommige gevallen duurt het een aantal maanden en kan zelfs oplopen tot een aantal jaar.
Buiten dat dit natuurlijk ontzettend leerzaam is, leer je het bedrijf waarbij je de traineeship loopt ook van binnen en buiten kennen. Zo zitten vele voordelen aan een traineeship, je krijgt persoonlijke begeleiding, een goed beeld van het bedrijf, theorie in de praktijk brengen, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en daarbij krijg je ook nog eens betaald.
Nu zit je vast te denken, wat is dan precies het verschil met een stage? Een stage is echt bedoelt om ervaring op te doen binnen een organisatie of een onderzoek uit te voeren. Bij een traineeship doe je natuurlijk ook ervaring op maar een traineeship staat gelijk aan een echte starters functie binnen een bedrijf. Je loon, rechten en eisen zijn vaak gelijk aan die van een ‘normale’ starters functie. Bij een traineeship zit je in een talent-pool wat weer het verschil maakt met een starters functie.
 
Ben jij net afgestudeerd en daarbij leergierig, ambitieus en actief? Ben je klaar voor een volgende uitdaging? Neem een kijkje op onze website!
Klik hier voor een overzicht van traineeships!