Eerste hulp bij warm weer!

25 juni 2020 door Frederike Braat, Integrand Wageningen
De zomer is begonnen, en hoe! De temperatuur gaat omhoog en als je op het strand zit, lijkt het net Zuid-Frankrijk. De laatste loodjes voor de tentamens en dan kan de vakantie echt beginnen, maar hoe lukt het om nu nog te studeren en te slapen terwijl het weer zo lekker is?  Hier zijn een paar tips om de laatste studiedagen met dit warme weer door te komen.
Water drinken
Om een beetje fris te blijven is het key om veel te blijven drinken. Gemiddeld hoor je anderhalf tot twee liter water te drinken op een dag. Maak er met dit warme weer maar minimaal twee liter van. Maar hoe lukt het om je hieraan te houden zonder dag je het vergeet? Zet bijvoorbeeld elk uur een wekker en drink een glaasje water. Het is namelijk zo dat je vaak pas gaat drinken als je dorst hebt, dit is eigenlijk al te laat. En daarbij: doe vooral geen ijsklontjes in je water! Dit is natuurlijk heel lekker, maar het werkt averechts. Uiteindelijk zal je het hier alleen maar warmer van krijgen. Het is zelfs zo dat je beter een kopje thee kan drinken.
 
Geen stress
Er zijn al zo veel dingen om je druk over te maken, maar doe dit vooral niet over het weer. De temperatuur gaat toch niet omlaag en door je te verzetten tegen de warmte komt er stress vrij. Door te stressen verhoog je je hartslag waardoor je het alleen maar warmer zal krijgen. Dus blijf vooral zo relaxed mogelijk!
 
Desk fan
Tip van het jaar, zet een kleine ventilator op je bureau. Je kan dit gewoon bij de Hema kopen, ze maken bijna geen geluid en nemen weinig ruimte in!
 
Washandje
Als je het echt niet meer trekt, leg een washandje in je nek, dit kan heel verfrissend werken. Hetzelfde geld trouwens voor het koelen van je enkels en polsen door die even onder de kraan te houden.
Werk op een koele plek
Kies een plekje waar je goed kan studeren en rust hebt. In sommige steden is de UB weer open waar de airco de hele dag aan staat, top! Maar ben jij een van die studenten die nog steeds niet in de UB kan studeren, kies de koudste plek uit in je huis. Ga niet op zolder studeren waar het altijd warm is, studeren in de zon klinkt ook heerlijk maar hier zullen je resultaten niet echt vooruit van gaan.
 
Tread yourself
Je studeert hard en het is al moeilijk genoeg met het warme weer dus vergeet jezelf vooral niet te belonen. Neem genoeg pauzes, loop even een rondje dit is goed voor de concentratie. En als je zin hebt in een ijsje, lekker doen!
 
Slapen
Slapen is super belangrijk voor een goed resultaat, zeker met dit warme weer. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je goed slaapt in deze hitte. Zet ten alle tijden je raam open! Neem voor het slapen een warme douche, je bloedvaten gaan daar namelijk van open staan waardoor je lichaam de hitte beter kan afvoeren.