Omdat het studentenleven al duur genoeg is

8 oktober 2017 door Marloes Brugman
collegekaart korting lenen studenten studentenkorting studentenpas

Alcoholische versnaperingen op het terras, een concert van je favoriete artiest, lekker uit eten met goede vrienden; als student valt er over je leven eigenlijk maar weinig te klagen. Naast dat eindeloze gestudeer wordt er vaak ook tijd gemaakt voor gezelligheid. Één nadeel is wel; het kost allemaal veel geld. Gelukkig kan er bij Ome Duo worden aangeklopt die elke maand weer met gemak een paar honderd euro op je rekening stort. Helaas word je bij een bezoekje aan de website al snel geconfronteerd met de torenhoge studieschuld die meteen op de eerste pagina in koeienletters op je netvlies wordt gebrand.

Je hoort vaak genoeg van je behulpzame ouders en zuinige (of gierige) vrienden dat het misschien beter is als je wat minder geld uitgeeft. Maar waarom is dit toch zo vreselijk moeilijk. Door al die verleidingen overal is het bijna onmogelijk om geen geld over de balk te smijten, wat bijna altijd weer resulteert in het eten van karige maaltijden zoals soep met brood aan het einde van iedere maand.

Ondanks de mogelijkheid om maximaal te kunnen lenen, hebben veel studenten een chronisch geldtekort en vinden het vaak lastig om binnen het met zichzelf afgesproken budget te blijven. Gelukkig is daar de studentenpas die een deel van deze geld struggles kan verminderen. Of het nou een onleesbaar vodje of een fatsoenlijke plastic kaart is, deze studentenpas is vaak meer waard dan je denkt!

Op ontelbaar veel plekken kun jij namelijk studentenkortingen pakken met deze pas. Natuurlijk, we kennen de bekende kortingen op studieboeken, maar er is meer.. Denk bijvoorbeeld aan korting op vakanties, die iedere student af en toe ontzettend verdiend en nodig heeft. Je kunt korting krijgen bij Europcar, LonelyPlanet, Flixbus en zelfs op vliegtickets. Voor de shopfanaten, wees gerust, er zijn genoeg kortingen op schoenen, tassen en kledingwinkels te vinden. Je hoeft alleen maar even dat pasje uit je portemonnee te halen en hoppa, er gaan weer wat euro’s vanaf. Soms geldt de korting alleen op bijvoorbeeld een dinsdagochtend of ander deel van de dag, maar zodra je dat in de smiezen hebt, kan je het uiteindelijk veel geld schelen.

Studenten hebben natuurlijk vaak problemen met hun laptop of andere elektronica die ze bijna fulltime voor school moeten gebruiken. Gelukkig zijn deze apparaten bijna altijd in de aanbieding dankzij die fijne studentenpas. Daarnaast hoeven studenten voor veel uitstapjes ook minder te betalen dan de normale prijs, denk aan het theater, de bioscoop, een comedy voorstelling of een dagje dierentuin. Soms moet je een bewijs van inschrijving uitprinten wat voor sommigen al snel teveel gedoe is, maar je kan op deze manier toch mooi zo’n 20 euro besparen. Ook je dagelijkse bakkie pleur kun je vaak voor minder meekrijgen dan je denkt. Vergeet ook niet de kapper, sportschool, sauna, krant of verschillende workshops en cursussen. Tegenwoordig heb je zelfs korting op zorgverzekeringen, thuisbezorgd en Spotify, het moet niet gekker worden.

Het is natuurlijk heerlijk al die kortingen, acties en aanbiedingen voor studenten maar let op dat je niet juist daardoor lekker veel gaat lopen spenderen omdat je ‘toch korting krijgt’. Neem wel ten alle tijden de pas mee en schroom niet om voor korting te vragen. Het studentenleven is ten slotte al duur genoeg en reken maar dat je na je studententijd gewoon altijd die volle mep mag betalen. Dus profiteer ervan nu het nog kan en laat vooral overal die studentenpas zien!