Wat te doen als jouw vak, stage of onderzoeksproject in het buitenland niet doorgaat?

22 oktober 2020 door Kjelt Kokke, Integrand Leiden
Stage vrijwilligerswerk Werken

De beste alternatieven om je tijd te besteden

Door het welbekende Coronavirus kunnen veel studenten nu niet naar het buitenland voor het volgen van vakken, stages of onderzoeksprojecten. Veel universiteiten hebben namelijk besloten dat er ook in het tweede semester geen uitwisseling zal plaatsvinden binnen en buiten Europa. Daardoor zitten veel studenten nu toch hier in Nederland en moeten zij een nieuwe invulling geven aan hun tijd. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, aangezien genoeg mogelijkheden bestaan om deze tijd in Nederland toch zo nuttig mogelijk in te delen! Ook Integrand biedt een breed scala aan extracurriculaire activiteiten, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. In dit artikel staat een aantal alternatieven zodat je toch je tijd nuttig besteedt en blijft werken aan je carrière. 

Werken en Stages

Het is belangrijk om bezig te blijven. Dit kan bijvoorbeeld door te werken of door een stage te lopen. Bij het volgen van een stage zul je een bedrijf en de sector van het desbetreffende bedrijf goed leren kennen. Ook zal je veel leuke en leerzame ervaringen opdoen tijdens de stage! 

Hiernaast  is een werkstudentschap een goed alternatief om je tijd in te vullen en tegelijkertijd je CV op te bouwen! Bij een werkstudentschap doe je waardevolle werkervaring op en ontvang je een goede vergoeding. Naast dat een werkstudentschap je CV een boost geeft, is het ook interessant dat jij een bedrijf of sector goed leert kennen. Hierdoor kom je weer een stap verder in het oriëntatieproces van wat jij nou precies zou willen doen later! Ook in deze tijd is het volgen van een werkstudentschap goed mogelijk, al zal dit voor een aantal vanuit huis plaatsvinden. 

Blijf leren!

Niet alleen werken is een goede bezigheid, trainingen of evenement volgen zijn natuurlijk ook waardevol. Je hebt nu de tijd om je kennis te vergroten, vaardigheden te verbeteren en je contacten uit te breiden. Dit kan bijvoorbeeld door Inhousedagen te volgen. Bij een Inhousedag leer je een specifiek bedrijf beter kennen. Zo kom je op een informele manier in aanraking met bedrijven. Door middel van bijvoorbeeld presentaties, (online) borrels en cases maak je kennis met werknemers en daarbij kom je te weten of je het bedrijf leuk vindt. Hiernaast biedt Integrand genoeg andere (online) events, zodat jij je talloze bedrijven kunt blijven oriënteren!

Vrijwilligerswerk in Nederland

In deze tijd is er veel vraag naar vrijwilligerswerk. Naast dat dit goed op je CV staat, is het ook een hele leerzame ervaring. Er zijn veel verschillende plekken waar dit kan en het hoeft ook niet zoveel tijd te kosten. 

Om te concluderen, het is belangrijk dat ondanks dat je exchange, stage, of onderzoeksproject in het buitenland niet doorgaat, je jezelf blijft ontwikkelen. Er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontplooien en oriënteren, maar dan in Nederland! Integrand biedt veel mogelijkheden om jou te helpen het voorbereiden op jouw toekomstige carrière. Klik op de links in dit artikel of kijk verder op onze wensite om al onze stages, Inhousedagen, werkstudentschappen en nog veel meer te ontdekken!