Speciaal voor technische vrouwen: Techniek op Hakken lustrumeditie!

15 oktober 2020 door Chaja Schwab, Integrand Delft
Carrière Evenement

Een van de grootste evenementen van Integrand komt er weer aan: Techniek op Hakken! Tijdens dit evenement krijgen vrouwelijke technische studenten de kans om in contact te komen met verschillende technische bedrijven. Vanwege de Coronasituatie zal het evenement dit jaar online plaatsvinden, maar ook nu staat er een leuk en leerzaam programma voor jullie klaar!

Wat is techniek op hakken?

Techniek op Hakken is een interactief evenement waarbij vrouwelijke technische studenten en bedrijven met elkaar in contact worden gebracht. Er komen 16 vooraanstaande technische bedrijven uit verschillende branches. Door middel van diverse activiteiten zoals bedrijfspresentaties, speeddates en een case krijgen studenten en bedrijven de kans elkaar te leren kennen.

Wie komen er?

De technische branche is heel breed, waardoor er veel verschillende soorten technische bedrijven aanwezig zijn. Zo komen er bedrijven uit de energiesector, bouwsector, en ook de consultancykant van techniek zal vertegenwoordigd zijn! Voor exacte informatie over de bedrijven kun je terecht op ons Instagramaccount. 

Naast de verschillende bedrijven zal dit jaar ook een echte powervrouw aanwezig zijn. Janneke Niessen is in Nederland een van de meest succesvolle onderneemsters in de technische sector. In 2019 is zij verkozen tot Harper’s Bazaar Woman of the Year. Zij zet zich onder andere in voor meer diversiteit in de technische wereld, vooral door het organiseren van of deelnemen aan projecten voor vrouwen in de techniek.

Techniek op Hakken en Corona

Het zal jullie niet ontgaan zijn: het online contact met elkaar vanwege Corona. Zo zal ook Techniek op Hakken dit jaar online plaatsvinden. Het is jammer, maar het biedt ook mogelijkheden. In tegenstelling tot voorgaande jaren kan je nu lekker uitslapen! Het programma zal namelijk pas om 12 uur beginnen en je hoeft niet verder te reizen dan je eigen huis.

Na de online kick-off zal Janneke Niessen spreken over haar ervaringen in de techniekwereld. Van tevoren zal iedereen een online programma ontvangen, waarin duidelijk wordt bij welke bedrijven je bent ingedeeld. Alle bedrijven zullen voor kleine groepen een bedrijfspresentatie geven. Na de grote hoeveelheid informatie die op je af is gekomen verdien je een lekkere lange lunch om alles te laten bezinken. Eenmaal bijgekomen staan er speeddaterondes op het programma. Bij deze ronde zal je virtueel langsgaan bij meerdere bedrijven van jouw voorkeur. Het één op één contact zorgt voor een persoonlijke sfeer! Net als voorgaande jaren zal er ook weer een case worden gegeven door de bedrijven. Hierbij ga je in een groep aan de slag om een probleem op te lossen voor het bedrijf. De dag is natuurlijk niet compleet zonder een afsluitende borrel. Hiervoor zullen jullie een leuk borrelpakket opgestuurd krijgen! 

Techniek op Hakken zal, ondanks dat het online zal plaatsvinden, een hele interessante, interactieve en gezellige dag worden! Voor meer informatie over deze dag, klik op deonderstaande button!