Digitale Techniek op Hakken

3 december 2020 door Chaja Schwab, Integrand Delft
Carrière carrièretijger Evenement Integrand Techniek op Hakken

De eerste online editie van Techniek op Hakken is een feit. Na maandenlange voorbereiding was het afgelopen vrijdag zover. Zowel voor studenten als voor Integrand was het een spannende maar leuke dag, die een enorm succes was!

Het programma

De dag begon met een heel mooi verhaal van Janneke Niessen. Dit verhaal was zowel voor de studenten als voor de bedrijven enorm interessant. De ronde hierna kreeg iedereen drie bedrijfspresentaties te zien. Omdat er een enorme variatie aan bedrijven aanwezig was op deze dag is er van tevoren gebruikt gemaakt van een carrièrewijzer. Door deze carrièrewijzer zaten de studenten bij bedrijfspresentaties die pasten bij hun interesses.

 

Speeddates

Na de bedrijfspresentaties was er een welverdiende pauze. Hierna volgden de speeddates en ondanks het feit dat deze niet fysiek waren, verliep dit allemaal helemaal goed. Wat normaal gesproken leuk is aan de speeddateronde, is dat het een laagdrempelige manier is om veel verschillende bedrijven te spreken. Je kan makkelijk op mensen afstappen en even een praatje maken. Om te zorgen dat dit onderdeel nog steeds dezelfde charmes had, werd er gebruik gemaakt van het online programma Airmeet. Bij dit programma kan je na 10 minuten kletsen aan een online tafel van een bedrijf “aanschuiven”. Op deze manier bleef het nog steeds mogelijk om snel en gemakkelijk veel verschillende bedrijven te spreken!

Case rondes

Na de speeddaterondes was er weer even tijd om jezelf klaar te maken voor de cases. De bedrijven die meededen aan de cases hadden allemaal unieke zaken voor de studenten bedacht, die zij vervolgens moesten oplossen. Soms was er zelfs een winactie aan verbonden. Bij de case van IMC was er bijvoorbeeld een virtueel handelsplatform gecreëerd, waar enorm op gehandeld werd.

 

Virtuele borrel

Toen de cases afgelopen waren, was er nog een borrel waarbij je nog even informeel met bedrijven kon praten. Om deze borrel compleet te maken was er van te voren een borrelpakket opgestuurd naar alle deelnemers en recruiters. Bij dit pakket zat onder andere een lekkere fles wijn en borrelnootjes om een echte borrel-experience te creëren. Naast dat er spullen voor de borrel in dit pakket zaten, zaten er ook nog gadgets in. Van sokken tot een draadloze oplader en zelfs een percolator van PwC!

 

Diner op Hakken

Zowel voor de studenten als bedrijven was deze dag een enorm succes. Daarom organiseert Integrand binnenkort nog een soortgelijke dag! Dit evenement heet Diner op Hakken. Dit zal net als Techniek op Hakken online plaatsvinden, maar dan in duo’s Schrijf je dus samen in met een vriendin!