Van flipperkasten tot het bouwen van succesvolle webapplicaties

4 december 2018

Vandaag stellen we ISAAC voor. Dit Eindhovense IT-bedrijf bouwt succesvolle webapplicaties en -oplossingen voor complexe internetvraagstukken: onder andere webshops, self-serviceportalen, digitale aanvraagmodules voor financiële producten en middleware integraties. Wat dat betekent in de praktijk? We gingen in gesprek met Lilian, HR Manager bij ISAAC, over wat ISAAC doet, de werksfeer bij het bedrijf en vrouwen in de tech.

“Op Singles Day in China worden bij verschillende webshops duizenden bestellingen per seconde geplaatst. De betalingen worden afgehandeld en mogelijk gemaakt via betaalpagina’s die ISAAC heeft ontwikkeld. Ook de stabiele API Gateway, die nodig is bij de verwerking van duizenden betalingen per seconde, werd door ISAAC ontwikkeld. En dat is slechts één voorbeeld van de projecten die we hier doen. Bij ons werk je aan projecten met impact, waarmee dagelijks de online dienstverlening voor mensen – zoals jij en ik – in webshops, bij banken en verzekeraars wordt verbeterd. En dat doen we met 120+ slimme Javanen, PHP’ers, Front-enders, Mobile Developers, Machine Learning Engineers en Virtual Reality en Augmented Reality developers”, vertelt Lilian.

“Complexe uitdagingen en daarvoor oplossingen ontwikkelen die kwalitatief goed zijn, is wat developers bij ons leuk vinden aan hun werk. En om kwaliteit voor elkaar te krijgen, zijn we bij ISAAC continu bezig met de nieuwste technieken en kun je je als developer op dat gebied volop ontwikkelen. Iedereen besteedt bij ons 10% van de werktijd aan persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld het halen van certificeringen, bezoeken van conferenties of in Guilds proof-of-concepts bouwen en technieken onderzoeken”, vertelt Lilian.

Wat is er zo leuk aan werken bij ISAAC?  “De goede werksfeer maakt ISAAC speciaal. Gezamenlijk lunchen, vrijmibo’s, toernooitjes aan de flipperkasten of voetbaltafel en andere leuke activiteiten, zorgen voor een goede en gezellige sfeer. Daarnaast helpen collega’s elkaar onderling. Dagelijks sparren met collega’s en korte lijnen binnen de teams, zorgen voor een prettige werksfeer.”

Op de vraag waarom ISAAC meedoet aan Diner op Hakken reageert Lilian: “Diversiteit binnen ISAAC vinden we belangrijk. Vrouwen hebben vaak net een andere kijk op het werk en bijbehorende uitdagingen. Dat vinden we verfrissend en we geloven erin dat teams daardoor meer voor elkaar krijgen. We maken daarom graag kennis met vrouwen die zich vast willen bijten in programmeeruitdagingen in de IT. Alle vrouwen die bij ISAAC werken, vinden de projecten bij ISAAC leuk en uitdagend. We hopen dit tijdens Diner op Hakken te kunnen delen. ”

Wil jij kennismaken met ISAAC tijdens Diner op Hakken 2019? Schrijf je dan snel!