Deelname aan Diner op Hakken zorgde voor een baan bij Stork voor Floor!

10 december 2018 door Ilse van Hulst

Het laatste bedrijf wat we graag aan jullie willen voorstellen is Stork! Het Nederlandse Stork is onderdeel van Fluor, een organisatie verantwoordelijk voor het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van installaties op het gebied van onder andere energie, infrastructuur en chemicaliën.

Stork is opgericht in 1865 en is gespecialiseerd in het onderhoud van deze installaties. Ze werken dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten. Denk hierbij aan het renoveren van gasproductielocaties, het automatiseren op een tank park en het repareren van tandwielkasten. Het regelmatig onderhouden en doorontwikkelen van deze installaties is van groot belang. Zonder het onderhoud van Stork zouden veel installaties niet meer draaien en langzaam veranderen in een spookstad.

Floor, management trainee bij Stork, heeft zelf een bachelor biomedische technologie gestudeerd en een master werktuigbouwkunde afgerond. Ik sprak met Floor over haar ervaringen bij Stork: “Ik ben bezig met een tweejarig traject, bestaande uit vier opdrachten van zes maanden. Binnen deze opdrachten krijg ik veel vrijheid en kan ik zelf aangeven wat ik graag wil leren. Om een beeld te geven van wat mijn opdrachten inhouden: tijdens mijn eerste opdracht moest ik een verandering doorvoeren in het werkproces op het Chemelot terrein in Geleen. Nu ben ik bezig met het opzetten en optimaliseren van onderhoudscampagnes op het Tata Steel terrein in IJmuiden.”

“Bij Diner op Hakken willen we als Stork graag laten zien wat we doen en wat wij belangrijk vinden als organisatie: veiligheid, vakmanschap en samenwerking. Ook willen we studenten enthousiast maken voor technische bedrijven. Veel vrouwen die een technische studie-achtergrond hebben, gaan niet bij een technisch bedrijf werken. Dit terwijl er juist veel vraag is naar technisch geschoolde mensen. Daarom is er voor technische studenten zoveel aanbod, dat het lastig is om te kiezen. Met Diner op Hakken kunnen studenten een beter beeld krijgen wat bedrijven te bieden hebben en ook wat de mogelijkheden binnen Stork zijn”, vertelt Floor.

Floor heeft zelf ook deelgenomen aan een eerdere editie van Diner op Hakken: “Ik wist totaal nog niet wat ik wilde doen na mijn studie. Het spreken met de werkneemsters van bedrijven heeft mij meer inzicht gegeven over wat de verschillende organisaties inhouden. Hierdoor kreeg ik een veel beter beeld van wat er allemaal mogelijk is binnen een technisch bedrijf. Ik had tijdens deze dag ook een hele leuke case en vond het heel fijn om tijdens het diner informeel met bedrijven te kunnen kletsen over de mogelijkheden voor mij.”

Floor heeft zelf Stork leren kennen bij Diner op Hakken en werkt daar sindsdien met heel veel plezier! Wil jij ook in contact komen met Stork? Schrijf je dan vóór 13 december in!