Het Wagenings Event de Food Edition

24 december 2020 door Manouk de Groot, Integrand Wageningen
Carrière Eten Evenement

Op 12 januari 2021 zal de 10e editie van het Wagenings Event plaatsvinden. Tijdens deze dag zullen studenten omtrent voeding en voedselgerelateerde studies centraal staan. Integrand organiseert zo’n evenement om bedrijven en topstudenten met elkaar in contact te laten komen. Het programma van dit evenement is zo samengesteld dat studenten en bedrijven elkaar op een leuke, interactieve manier zullen leren kennen. De organisatie van het Wagenings Event de Food Edition zal geheel verzorgd worden door Integrand.

Gezien de huidige omstandigheden rondom COVID-19, stond Integrand deze keer voor extra uitdagingen om het Wagenings Event te laten doorgaan. Met de belangen van zowel de bedrijven als de studenten in het achterhoofd, was Integrand noodgedwongen op zoek gegaan naar een verantwoorde oplossing om het evenement alsnog te kunnen laten plaatsvinden. Vandaar dat komende editie, na het succes van de online Green Edition, de tweede digitale editie zou zijn van het Wagenings Event. Om deze redenen zullen de studenten van tevoren al een informatiepakket en een goodiebag toegestuurd krijgen met het programma, producten en leuke gadgets van de bedrijven en van Integrand. Doordat studenten deze voedingsproducten van de bedrijven krijgen toegestuurd, kunnen ze online toch nog een soort borrel nuttigen, die normaal zou plaatsvinden in Hotel de Wereld in Wageningen.

Ondanks de veranderde invulling, is het ook dit jaar is het weer gelukt om heel veel studenten te enthousiasmeren en twee ontzettend leuke bedrijven uit te nodigen die aanwezig zullen zijn tijdens het evenement. De bedrijven Agristo en Perfetti van Melle zullen te gast zijn op het evenement en de studenten zullen dan ook worden geselecteerd door de desbetreffende bedrijven. Agristo is een familiebedrijf dat aardappelproducten produceert zoals o.a. frites en kroketten op authentieke wijze. Perfetti van Melle is een snoep bedrijf dat produceert voor merken als Mentos, Fruittella en Chupa Chups.

Het programma van dit evenement zal bestaan uit o.a. bedrijfspresentaties, interactieve cases, pitches van de studenten en een Q&A borrel. Tijdens zo’n bedrijfspresentatie vertelt het bedrijf wat over hoe het er bij hen aan toe gaat door bijvoorbeeld een dag van een medewerker van dat bedrijf te laten zien. In de interactieve case zullen studenten aan de slag gaan om een dergelijke case, voorgelegd door een van de bedrijven, op te lossen in een wedstrijdvorm. Later zullen studenten hun oplossing van de case bekendmaken door middel van een pitch, waarna een winnaar zal worden gekozen. Tijdens de Q&A borrel krijgen studenten en bedrijven de kans om op een informele manier kennis te maken met elkaar.  

Al met al, kijkt Integrand erg uit naar weer een nieuwe editie van het Wagenings Event; nu de Food Edition. Integrand verbindt en stimuleert ambitie en dit is een van de manieren hoe we dit verwezenlijken. Voor als je je nog niet had ingeschreven, de inschrijvingen voor dit evenement zijn helaas al gesloten, maar houd onze socials en website in de gaten voor de volgende carrière-evenementen zodat jij er de volgende keer ook bij bent!