Interview Bob Dullaert - Integrand Amsterdam

18 december 2020 door Zora Westerhout, Integrand Amsterdam
bestuursjaar bestuurslid Evenement training interview

Bob Dullaert is sinds september bestuurslid bij Integrand Amsterdam. Daarnaast studeert hij Economics and Business Economics en volgt hij een minor Entrepeneurship. Afgelopen jaar heeft hij de functie Events bekleed en is daarnaast onderdeel geweest van de Talentpoolcommissie. Aankomend halfjaar wordt hij de Voorzitter van Integrand Amsterdam.

Hoe is de functie Events afgelopen jaar bevallen? 


Ten eerste heel goed. Ik vond het een hele interessante uitdaging natuurlijk met de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus. Met name met alle maatregelen waar je je aan moet houden als Integrand. Voor de functie Events was dit extra interessant, want we moesten goed nadenken over wat voor soort evenementen je nog kan organiseren die relevant zijn voor zowel student als bedrijf. Heel veel bedrijven konden en wilden niet meer deelnemen aan fysieke evenementen. Wij zijn toen in oplossingen gaan denken en overgestapt naar interessante digitale evenementen, waarbij we juist in deze tijd extra waarde wilden creëren voor beide partijen. Dit was een grote uitdaging, maar daardoor extra leerzaam. 

 

Naast de functie Events zit je in de Talentpoolcommissie, wat houden de Talentpools precies in?


De Talentpools zijn onderverdeeld in drie sectoren: finance, techniek en rechten. In deze Talentpools zitten op dit moment 50 ‘topstudenten’ per Talentpool. Aankomend halfjaar is ons streven om naar 100 topstudenten per talentpool te groeien, zodat wij bedrijven hogere garanties kunnen bieden qua aantal studenten dat aanwezig kan zijn bij evenementen die zij organiseren voor deze Talentpools. Op deze manier worden de Talentpools nog interessanter voor bedrijven, wat ook positief is voor de studenten, want hierdoor kunnen wij betere evenementen en trainingen voor hen organiseren. 

 

Wie zijn precies die ‘topstudenten’?


We hebben bepaalde minimumeisen. De student moet minimaal derdejaars WO-student zijn (bachelor of master), een cijfergemiddelde hebben van minstens een 7,0 en beschikken over relevante nevenactiviteiten. Daarnaast is het voor de Finance en Technische Talentpool vereist dat je de Engelse taal beheerst. 
 

Wat organiseert Integrand voor deze Talentpools?


Denk aan trainingen, zoals personal branding - wat zijn je talenten, hoe kun je die verder ontwikkelen en toepassen op een stage of betere keuzes maken in je carrière? Daarnaast ook evenementen met bedrijven die het interessant vinden om met gemotiveerde studenten te spreken, dus een specifiek evenement voor de Finance, Technische en Rechten-Talentpool. 

 

Wat is de meerwaarde voor studenten om bij een Talentpool te zitten?


We hebben de Talentpools in het leven geroepen om twee redenen. Ten eerste willen we de toegevoegde waarde van Integrand vergroten, door gemotiveerde studenten iets extra’s te kunnen bieden. Je kunt jezelf inschrijven voor de Talentpools als je voldoet aan de genoemde eisen. Wij willen extra trainingen en evenementen voor deze studenten organiseren, zodat zij zich nog beter kunnen ontwikkelen en meer uit Integrand kunnen halen. Ten tweede krijg je naast die gratis trainingen en evenementen - waar je veel van leert - een speciaal certificaat van Integrand dat bewijst dat je hieraan hebt deelgenomen. Kortom, de meerwaarde zit hem in zelfontwikkeling door gratis trainingen en evenementen en daardoor een extra boost voor je toekomstige carrière. 

 

Afgelopen week hebben jullie eerste twee training gehad, gegeven door High Potential Academy, hoe is dit bevallen?


Deze trainingen werden verzorgd aan alle drie de Talentpools en waren heel geslaagd! De focus lag op persoonlijke ontwikkeling rondom je talenten. Veel studenten hebben hier positief op gereageerd, namelijk dat ze het fijn vonden dat wij iets extra’s voor ze organiseerden en dat het een leerzame training was. In februari en maart willen we een specifiek sectorevenement organiseren voor alle drie de Talentpools, voor de rechtenstudenten bijvoorbeeld een evenement met een advocatenkantoor en voor de Finance Talentpool met een consultancybureau.