5 x een voedzaam ontbijt!

11 juni 2020 door Leah Eenink, Integrand Nijmegen
Aangezien alle universiteiten nog gesloten zijn op dit moment wordt van iedere student verwacht dat hij of zij thuis studeert. Het kan soms lastig zijn om jezelf hier toe te zetten maar met een goed ontbijt ben je verzekerd van genoeg energie om jouw dag thuis studeren te beginnen. Hieronder vindt je verschillende recepten voor het begin van de dag! Ze zijn allemaal voor 1 persoon.
Skyr met fruit en noten
 
  • 175 gram Skyr naturel
  • 50 gram aardbeien
  • Een halve banaan
  • 50 gram blauwe bessen
  • Een handje muesli basic
  • Een handje studentenhaver
Schep de skyr in een kom of op een diep bord. Snij de banaan in plakjes en de aardbeien doormidden. Leg deze, samen met de blauwe bessen, op de skyr en verspreid tenslotte de muesli en studentenhaver daar overheen voor een lekker maar gevarieerd ontbijt.
Smoothie met spinazie en blauwe bessen
 
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram blauwe bessen
  • ½ avocado
  • 150 ml amandelmelk
Voor dit recept heb je een blender nodig maar verder is het heel simpel. Snij de banaan in stukjes, doe deze samen met de andere ingrediënten in de blender en blendt deze tot een drinkbare smoothie. Giet als laatste de inhoud van de blender in een groot glas en je smoothie is klaar!
Bananenpannenkoekjes met fruit
 
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 30 gram havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • Kokosolie
  • Eventueel pindakaas en rood fruit als topping
Doe de banaan, eieren, havermout en kaneel in een blender. Verwarm een klein beetje kokosolie in een kleine koekenpan en doe 1/3 van het beslag in deze pan. Zet vervolgens het vuur wat later met een deksel op de pan en laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Keer daarna de pannenkoek om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Dit kun je dit herhalen tot het beslag op is. Ten slot kan je pindakaas en roodfruit toevoegen als topping. 
Belegde broodjes met avocado, ei en zalm
 
  • 2 afbak kaiserbroodjes
  • 1 avocado
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 ei
  • Snufje zout en peper
Zet de oven aan volgens de instructies op de verpakking van de broodjes en bak de broodjes af. Zet een pannetje met water op het vuur en kook het eitje. Schil de avocado, snij deze in stukjes en prak het tot een smeersel. Snij de broodjes doormidden en beleg deze met de avocado, zalm en gesneden plakjes ei. Strooi hier tenslotte een beetje zout en peper er over en je broodjes zijn klaar.
Tosti met geitenkaas, kipfilet en avocado
 
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 plakjes kipfilet
  • 1/3 avocado
  • 20 gram geitenkaas
  • Olijfolie of boter
Schil de avocado en snij een derde deel hiervan in plakjes. Beleg een boterham met de kaas, kipfilet en avocado en leg de andere boterham hier bovenop. Besmeer een zijde met olijfolie of boter en leg de tosti op deze zijde in een hete koekenpan. Nu kun je ook de andere zijde met olijfolie of boter besmeren. Bak de tosti 3 tot 5 minuten op een zijde en draai hem daarna om totdat hij mooi goudbruin en klaar om op te eten is!