Dag UB, hallo hippe coffee bars!

13 november 2017 door Valérie van Hoof

Dag UB, hallo hippe coffee bars!

Je kent het wel, door je drukke studieplanning ben je vaker in de UB te vinden dan in de kroeg. In het algemeen kom je deze dagen enigszins goed door. Je hebt goed gezelschap tijdens de studiepauzes en je kunt omgaan met de slechte kwaliteit koffie die je om de zoveel uur naar binnen werkt om je focus te behouden. Daarnaast tolereer je de beveiliging die rondloopt om te checken of jij niet stiekem een Kitkat eet tijdens het doorlezen van de lecture slides. Helaas verlopen niet alle dagen zo soepel en nemen irritaties snel toe: het getyp om je heen in de stilteruimte is storend, de omgeving wordt bijzonder saai en vanaf je vaste studieplek begin je de medestudenten om je heen te herkennen (dieptepunt). Je wilt daarnaast genieten van een goede kop koffie en je verlangt naar multitasken: eten én studeren, tegelijkertijd.

De Intekrant biedt de oplossing: sla de UB over voor een dag (of twee, drie...) en ga productief aan de slag in een van de leukste koffietentjes in jouw studentenstad! Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Tilburg
Lunchcafé Nieuwland
In dit knusse café kun je studeren in huiselijke sfeer met verse lekkernijen. Daarnaast bereiden zij de lekkerste koffies en vruchtensappen. Misschien misleidend vanwege de naam van het café, maar bij Lunchcafé Nieuwland kun je ook genieten van een heerlijk ontbijt: een goede basis voor een productieve studiedag. Tip: ga voor de vers bereide wentelteefjes (zoet/hartig).
AdresNieuwlandstraat 66


https
://so-cee.com/lunchcafe-nieuwland/

Café
 Locals
Deze hippe tent staat bekend om de lekkerste koffie. Locals Tilburg brandt haar koffie namelijk zelf, en dat proef je meteen. Honger tijdens de studie? Ze hebben ook een heerlijke lunchkaart. Leuk om te weten: de gerechten en lekkernijen worden bereid met lokale producten.
AdresHeuvelstraat 128

Buutvrij

De creatieve studenten onder ons moeten zeker binnen lopen bij Buutvrij. Deze authentieke plek voelt aan als een huiskamer waarin creativiteit centraal staat. Geniet hier tijdens het studeren van verse sappen en lekkere broodjes. Zin in een snack? Vraag naar de borrelkaart (you won’t regret it)!
AdresStationsstraat 49

Eindhoven
Lucifer
De hippe koffiebar Lucifer kenmerkt zichzelf als: “your favorite hang-out!”. Wij brengen hier een kleine wijziging in aan: “your favorite place to study”. Dus pak je studieboeken, fiets de kleine berg op, bestel een heerlijke kop koffie en ga aan de slag.
AdresKleine berg 47

Zwartwit
 koffie
Deze koffiebar is sinds de zomer van 2016 te vinden aan het nieuwe Victoriapark in Eindhoven. De koffie is overheerlijk, zoals de naam van de tent al doet vermoeden, maar je kunt hier ook terecht voor een goede kop thee (en nee, deze wordt niet zomaar gezet met kokend water). Ideaal voor tijdens de studie.
AdresVictoriapark 7

http://www.vrouwenplatform.com/2016/10/14/zwartwit-koffie-bar-eindhoven/

Meneer
 de Boer
Een goede studiedag begint met een uitgebreid ontbijt. Sla je mainstream cornflakes voor een dag over en ga voor de huisgemaakte granola van Meneer de Boer. Heb je een kater en besluit je toch je studieboeken in te duiken? Ga dan voor het overheerlijke anti-kater ontbijt. 
AdresKeizersgracht 20

Nijmegen
Bairro Alto
Bairro Alto is de ideale plek om je terug te trekken uit de alledaagse drukte. Deze koffiebar staat buiten zijn kwalitatieve koffie bekend om haar lekkere sandwiches (met éxtra dikke plakken brood) en salades. Vergeet een van deze opties dus niet te bestellen tussen het studeren door.
AdresKannenmarkt 6

http://www.bairroalto.nl

De
 Viking
Een productieve studiedag gaat hand in hand met gezond eten. Voor brainfood ben je bij de Viking aan het goede adres. Het menu is namelijk gevuld met ‘stoere’ en gezonde gerechten. Daarnaast is deze lunchbar heel sfeervol en voel je je er meteen thuis. Kortom, de Viking is de ideale locatie voor een studiedag!
AdresLange Hezelstraat 104

First things first
First
 things first draait om hét ingredient dat je nodig hebt tijdens het studeren: koffie. De koffiebar heeft een open branderij en serveert dan ook de lekkerste koffie van Nijmegen. Ik herhaal: de lekkerste koffie van Nijmegen! Need we say more?
AdresHoningcomplex Waalbandijk 14B

Leiden
Lot & de Walvis
In de haven van Leiden vind je Lot en de Walvis. Deze hotspot kenmerkt zich door haar unieke sfeer en overheerlijke menukaart. Zorg dat je hier je studiedag begint want Lots ontbijt wil je echt niet missen. Heb jij geen zin om je wekker te zetten om te gaan studeren? No worries! Het ontbijt is namelijk beschikbaar tot en met 17:00 uur. De gouden tip: bestel de pancakes.
PS. Je moet hier zeker ook een keer naartoe gaan zonder je studieboeken.
AdresHaven 1

https://lotendewalvis.nl

Van de Leur
Bij van de Leur kun je tijdens het studeren genieten van een lekkere cappuccino met bijbehorende sweets. Bovendien zit je er ontspannen in een sfeervolle omgeving; zo ga je lekker relaxed door je lecture slides heen.
Adres: Breestraat 117

ROOS
“Taste and smile” - ROOS helpt je je studiedag door. Bestel tijdens het studeren een heerlijke cappuccino met een zelfgemaakte lekkernij en behoud je focus de hele middag. Studeren wordt draagbaar in deze hippe omgeving met lekker eten.
AdresBotermarkt 12

Utrecht
Lewis Book Café
Laten we meteen met het leukste gedeelte beginnen: bij Lewis kun je een ‘All day office coffee’ bestellen: een lege mok die je onbeperkt kunt (bij)vullen met goede koffie. Oftewel, de hele dag koffie drinken tijdens het studeren voor 4.90,-. Je kunt er ook overheerlijke smoothies en warme dranken krijgen met een mini donut of wafel om het rietje gewikkeld (maximale goals). Kortom: hier moet je naartoe.
AdresAchter Clarenburg 39

Teds
Teds
 Place has got it all: van een variërend ontbijt en de perfecte lunch tot overheerlijke drankjes en snacks. Je kunt hier ontspannen studeren in een geweldige omgeving. Teds maakt je studiedag een stuk leuker.
AdresLichte Gaard 8
Héél goed nieuws: Teds is ook gevestigd in Amsterdam! AdresBosboom Toussaintstraat 60.

http://teds-place.nl

Lucas
Lucas is de ideale plek om tot rust te komen en je studieboeken open te slaan. Tijdens het studeren drink je hier een écht goede koffie of thee. Daarnaast kun je bij Lucas ook genieten van zelfgemaakte gerechten voor ontbijt en lunch. Extra leuk: ze hebben hier ook veel gluten- en lactosevrije gerechten.
AdresWittevrouwenstraat 23

Benieuwd naar de studie hotspots in AmsterdamGroningenMaastricht, Delft, Wageningen en Rotterdam? Houd dan de Intekrant en onze Integrand Facebook-pagina goed in de gaten. Wordt vervolgd!