Dag UB, hallo hippe coffee bars! (Deel 2)

17 november 2017 door Valérie van Hoof
Studie
Yes, daar is ‘ie dan: deel 2! In dit artikel zetten we de beste coffee bars om in te studeren op een rijtje in de steden Amsterdam, Maastricht, Wageningen, Delft, Rotterdam en Groningen.

Amsterdam
Coffee & Coconuts
In deze coffee bar voel je je in no time thuis en kun je dus lekker op je gemak je studieboeken openslaan. Daarnaast geniet je tijdens het studeren van heerlijke vers bereide lekkernijen met een goede bak koffie.
Adres: Ceintuurbaan 282

http://lost-magazine.com/amsterdam/coffee

Volkshotel
In het Volkshotel in Amsterdam heb je een fijne werkplaats waar je productief aan je to-do list kunt werken. In het café heb je lekkere dranken en versnaperingen zodat je je focus behoudt. Tip: bestel de warme chocolademelk met slagroom, die wil je niet missen!
Adres: Wibautstraat 150

Bocca Amsterdam
Deze coffee bar wordt ook wel ‘Coffee Paradise’ genoemd. Hier moet je als student dus een keer geweest zijn. Een heerlijke koffie geproefd? Goed nieuws! De verschillende koffiebonen zijn te koop, zodat je thuis ook kunt studeren met een overheerlijke koffie.
Adres: Kerkstraat 96HS

Maastricht
Café Zondag
Café Zondag: een leuke hotspot in Maastricht waar je je studieboeken in alle rust kan openslaan. Hier geniet je tijdens het doornemen van je lecture slides van lekkere sandwiches, paninis en salades.
Adres: Wijckerbrugstraat 42

Livin’ Room
De naam zegt het al: in deze coffee bar voel je je meteen op je gemak en voelt het alsof je in je eigen cosy woonkamer zit. Bestel een verse smoothie en ga aan de slag!
Adres: Heggenstraat 7

Piece of Cake
Je studiestof samenvatten wordt een piece of cake als je aan een gezellig tafeltje in deze koffietent plaatsneemt. De menukaart is gevarieerd: van soepen en broodjes tot een twix tartelle en een witte chocoladecake.
Adres: Bredestraat 28

http://www.pieceofcakemaastricht.nl

Wageningen
Imagine
Imagine
is een coffee bar en boekenwinkel in één. In other words: de perfecte spot om je studieboeken open te slaan.
Adres: Bergstraat 26


http://www.imagine-wageningen.nl

Columbus
Bij Columbus drink je de lekkerste koffie en thee. Goede koffie of thee nodig voor je volgende studiesessie? Geen probleem! Columbus is namelijk ook een koffie, thee en kookwinkel. Tip: bestel bij je koffie of thee een (of twee, drie…) handgemaakte bonbons. Chocolade is goed voor de concentratie, toch?
Adres: Junusstraat 27-A.

Bagels & Beans
Deze coffee bar is in elke studentenstad te vinden en daar worden wij heel blij van! In Wageningen heb je vooral op de bovenste verdieping alle rust om te studeren. Sla je salade of sandwich voor een dag over, en ga voor een verse bagel. Zin in iets zoets? Bestel dan een van de vers bereide zoetigheden.
Adres: Hoogstraat 10

Delft
Pleck
Deze gezellige en hippe coffee bar is het recept voor een productieve studiedag. Hierbij drink je uiteraard een goede kop koffie en geniet je van een overheerlijke lunch. En laten we eerlijk zijn, stiekem willen we dat onze (huis)kamer er precies zo uit ziet.
Adres: Voldersgracht 17-A

Jans
In het historische hart van Delft vind je lunchcafé Jans. Ze hebben heerlijk eten en drinken, en hun eigen patisserie. Hier worden je studiebreaks pas echt leuk (en lekker).
Adres: Brabantse Turfmarkt 87

Kek
Bij Kek begin je je studiedag met een lekker ontbijt met een verse jus. Zo heb je voldoende vitaminen voor je studiedag. Ben je je concentratie even kwijt? Bestel dan een cappuccino met een vers gebakje. Zo kun je er weer tegenaan.
Adres: Voldersgracht 27


http://www.lovetoshare.nl/kek-delft/​

Rotterdam
De Urban Espresso Bar
Trek je even terug uit de drukke stad en ga van start met je studieplanning in de Urban Espresso Bar. Geniet hierbij van een heerlijke espresso.
Adres: Nieuwe Binnenweg 263

Baker & Moore
Zowel voor een avond in de kroeg als voor een productieve studiedag heb je een goede bodem nodig. Daarvoor moet je bij deze Baker & Moore zijn! Stel zelf een overheerlijke sandwich samen met het verse brood van Baker & More.
Adres: Westblaak 147
PS. De eigenaar opende afgelopen mei een tweede winkel: Baker's Dough. Stel jouw favoriete dough samen en kies hierbij uit heerlijke toppings. Adres: Pannekoekstraat 82-A.

http://www.foodless.nl

Kennis&Koffie
Kennis & Koffie
is een perfect alternatief voor de universiteitsbibliotheek. Je kunt hier je verse kop koffie opdrinken in de stilteruimte; zo kun je in alle rust studeren. Leuk voor de portemonnee: je mag je eigen flesje water meenemen.
Adres: Goudsesingel 56

Groningen
Coffee United
Coffee United
is de eerste espresso bar in Groningen. Deze coffee bar biedt ontelbaar veel mogelijkheden voor een kop koffie. Vinden we leuk! Bestel jouw favoriet en sla je studieboeken (of laptop) open. Toe aan een lange studiepauze of heb je een vrije dag? Ga dan voor de workshop Barista. Zo zet je thuis ook de lekkerste koffies.
Adres: Herestraat 7 (Centrum) en Ubbo Emmiusstraat 34-A.

Black and Bloom
Ben jij van het old school samenvatten in een notebook? En irriteer jij je altijd aan het getik op toetsenborden van medestudenten om je heen? Dan is Black and Bloom de plek voor jou! Deze coffee bar heeft namelijk een no laptop policy. Studeer in alle rust en geniet van een goede kop koffie.
Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 32

Holtbar
Holtbar
is een conceptstore en coffee bar in één. Fiets naar de Holtbar en maak er een productieve studiedag van, waarbij lekkere tussendoortjes centraal staan. Toe aan een pauze? Neem dan een kijkje in de conceptstore. Je vindt hier unieke merken uit Groningen.
Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 20


http://fashiable.nl