Top 10 Studentenrecepten Anders dan Pasta Pesto

17 februari 2023 door Hannah van Acht - Integrand Wageningen

Lekker eten na een harde dag studeren (of uitbrakken…) is voor veel studenten toch wel een must, maar hoe pak je dit nou slim aan in de huidige economie? Een prima receptje wat ook niet te prijzig uitvalt klinkt mij als muziek in de oren. Daarom hier een heerlijke, variërende top 10 van studentikoze recepten voor als ome duo nog niet langs is geweest én de standaard pasta pesto je hartje ondertussen ook niet meer sneller laat kloppen.

1. Springrolls

Een topper voor in de lente en de zomer, maar ze zijn in de koudere maanden ook zeker een favoriet. Ga langs de lokale toko of Aziatische winkel voor goedkope rijstvellen en -noedels en haal de groente op de lokale wekelijkse markt.

 

2. Couscous Salade

Simpel en snel klaar te maken, waarbij veel variatie mogelijk is. Maak een extra grote portie klaar en je kan het de volgende dag meenemen als voordelige UB lunch!

 

3. Wraps 

Met deze klassieker kan je veel richtingen op, bijvoorbeeld een Mexicaanse burrito of een gegrilde groente-hummus-falafel combinatie. Ook dit is een topper voor een lekkere UB mealprep.

 

4. Vis van de markt

Een visje eten is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond! Bijna elke stad heeft wel een wekelijkse markt waar je bij de viskraam voor een kleiner prijsje verse vis kan halen. Denk bijvoorbeeld aan een witte vis met knoflook, peterselie en citroen!

 

5. Orzo

Deze combi tussen rijst en pasta is makkelijk klaar te maken en kent vele versies. Of je nou voor een orzo salade met rucola en feta gaat of een rode variant met tomaat en paprika, lekker is ie altijd!

6. Zelf pasta maken

Alhoewel het niet zo simpel is als bloem en ei combineren, zoals menig Italiaan beweert, met een klein beetje inzet zet je heel goedkoop een lekkere verse pasta neer. Ook nog eens een leuke huisactiviteit voor op een brakke huisavond!

 

7. Melanzane schotel

Dit broertje van de klassieke lasagne schotel is heerlijk met óf zonder vlees. Sla aubergines in op de markt en je kan aan de slag.

 

8. Broodje kipburger

Een crunchy kipburger op een Italiaanse bol met avocado en truffelmayo is heerlijk en snel klaar te maken. De vega variant is vaak in de aanbieding bij verschillende supermarkten!

 

9. Curry

Of je nou voor een homemade versie of een verspakketje kiest, beide zijn lekker en voordelig. Verspakketten zijn ook geregeld in de aanbieding bij verschillende supermarkten.

 

10. Noedels 

Combineer elke soort groente die je nog op je plankje hebt liggen met noedels en een lekker woksausje voor een snelle, no food-waste maaltijd.