Interview met een oud en nieuw bestuurslid van Integrand Leiden

15 januari 2021 door Kjelt Kokke (IGLE)
Carrière carrièretijger bestuursjaar bestuurslid Integrand

Het is weer januari en dat betekent bij Integrand dat er gewisseld wordt van bestuur. Elk halfjaar gaat de helft van de groep weg nadat ze een jaar lang voor Integrand hebben gewerkt. Ook in Leiden wordt er weer gewisseld. Daarom heeft Kjelt uit Leiden een interview gehouden met een nieuw bestuurslid en een bestuurslid dat er alweer een jaar op heeft zitten. Zo krijg jij een beeld van hoe het er bij Integrand aan toegaat. De bestuursleden die intergeviewd zijn, zijn Floor Pouwels en Sal Wispelweij. Ze zijn allebei derdejaars rechtenstudent aan de Universiteit van Leiden. Floor begint deze maand voor het eerst en het eerste halfjaar bekleedt zij de functie van Marketing en Studentenpromotie (SPR). Sal begon zijn bestuursjaar een jaar geleden met de functie Operations en vervult nu nog de functie Sales & Acquisitie tot het einde van deze maand.

Kjelt is K, Floor is F en Sal is S.

Hoe kwam je bij Integrand terecht?

K: Welkom allebei! Leuk dat jullie de rest van Nederland wat inzichten willen geven over Integrand. Jullie zijn natuurijk allebei bij Integrand terechtgekomen, maar ik vroeg mij af op welke manier. Zelf ben ik hier via-via terechtgekomen, maar er zijn natuurlijk vele andere manieren. Hoe is dit bij jullie gegaan?

F: Ik ken een aantal mensen dat een bestuursjaar bij Integrand gedaan heeft. Ik ben dus ook via-via bij deze organisatie terechtgekomen. Nadat zij het mij aanraadden, ben ik naar een online interesseborrel geweest, waarna ik heb gesolliciteerd.

S: Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat ik als laaiend enthousiaste pre-Integrander een motivatiebrief naar de toemalige voorzitter stuurde. Ik had op LinkedIn voorbij zien komen dat Integrand naar nieuwe bestuursleden op zoek was en twijfelde geen moment. Ik meldde me aan en kreeg de kans mijn motivatie tijdens een gesprek verder toe te lichtten. De rest is geschiedenis...

 

Sollicitatie

K: Jullie hebben allebei gesolliciteerd bij Integrand. In Leiden is dan normaliter het gehelde bestuur aanwezig. Je zult een aantal vragen moeten beantwoorden over jezelf en Integrand daarnaast zal je een case uitwerken en presenteren. Hoe hebben jullie de sollicitatie voor een functie bij Integrand ervaren?

F: Ik heb in november gesolliciteerd tijdens corona. Daardoor was de sollicitatie online via Zoom. Om eerlijk te zijn vond ik dat wel prettig, ook al was ik alsnog toch wel gespannen. Ik vond Zoom ook wel fijn, omdat wanneer iemand aan het woord is, je alleen die persoon ziet. Zo werd ik niet afgeleid en kon ik de vragen goed beantwoorden.

K: en Sal, hoe vond jij je sollicitatie en hoe was het om uiteindelijk aan de andere kant van de tafel te zitten?

S: Als ik erop terugkijk, was dit het eerste moment waarop ik kennismaakte met de de wijze waarop het solliciteren ging en het was dus tevens een leermoment. Ik had me goed voorbereid, maar het bleef ontzettend spannend, zeker omdat ik nog een fysieke sollicitatie had. Verder vond ik zelf studenten interviewen erg leuk; je ziet jezelf daar ook weer zitten.

 

Verwachtingen

K: Wanneer je bestuurslid wordt bij Integrand ben je bezig met veel verschillende dingen, van trainingen tot het checken van cv’s en motivatiebrieven, maar ook het houden van de sollicitaties. Veel nieuwe belevenissen, maar wat verwact je nu eigelijk van zo'n jaar bij Integrand?

F: Ik verwacht dat er veel nieuwe uitdagingen zullen zijn en veel leermomenten. Aangezien je echt werkt in de praktijk en veel verschillende soort dingen een keer doet, van sollicitaties tot in contact staan met grote bedrijven. Daarnaast verwacht ik natuurlijk veel nieuwe mensen te ontmoeten; niet alleen in Leiden, maar ook van alle andere vestiginen in Nederland.

K: Sal, wat waren jouw verwachtingen en zijn deze uitgekomen of viel het ook wel eens tegen?

S: Ik heb met dit bestuursjaar kennisgemaakt met het bedrijfsleven en daarbij ook nog eens veel nieuwe vrienden gemaakt. Al met al was het een heel geslaagd jaar en zijn de verwachtingen zeker uitgekomen. Ik zou een bestuursjaar aan iedereen aanraden!

Functies

K: Bij Integrand vervul je twee functies in een jaar. Na een half jaar verander je van functie. Floor, welke functie zou je graag willen doen nadat je een halfjaar Marketing en SPR heb gedaan?

F: Ten eerste wilde ik Marketing het liefst doen, dus ik ben blij dat ik dat daadwerkelijk mag gaan doen. Een andere functie die mij wel aanspreekt is Events, omdat je dan iets fysieks organiseert en ergens naartoe werkt. Voor nu ben ik blij met de functie die ik heb gekregen, nu maar hopen dat dat zo blijft!

K: Sal, jij hebt natuurlijk twee functies vervuld. Welke van de twee vond je het leukst?

S: Ik ben mijn bestuursjaar begonnen als Operations Manager. Bij deze functie was ik verantwoordelijk voor het beheren van het systeem waar we mee werken en probeerde ik het proces van de stagebemiddeling te optimaliseren. Deze functie was erg leuk, omdat ik een goed overzicht kreeg van het gehele proces. Toch vond ik de functie van Sales & Acquisitie die ik het tweede half jaar bekleedde nét iets leuker. Ik had hierbij veel contact met bedrijven, wat mij heel erg aansprak.

 

Corona en Integrand

K: Op dit moment heeft corona veel impact op alles, wat betekent dat ook Integrand zich heeft moeten aanpassen en dat sommige zaken wat anders verlopen dan normaal. Wat verwacht jij van corona in combinatie met Integrand?

F: Ik denk dat er wel veel online plaatsvindt, maar dat het ook juist een mooie uitdaging vormt, die we samen aangaan.  Je wordt creatiever in het ondernemen van leuke dingen, ondanks dat het soms online moet. Verder is het ook weer een extra ervaring, maar dat zal hopelijk in het tweede halfjaar weer anders zijn.

K: Sal, hoe heb jij corona in combinatie met Integrand beleefd?

S: Corona heeft het plezier niet mogen drukken. Verrassend genoeg nam de hoeveelheid stagezoekende studenten door corona juist toe, wat zorgde voor meer werk, waardoor het contact met de andere bestuursleden ook flink toenam. Helaas dan wel niet niet fysiek op het hok en met de hele groep bij elkaar, maar via Zoom of met een of twee andere bestuursleden samen. Natuurlijk iets minder leuk dan normaal, maar samen maakten we er het beste van!

 

Het leukste aan Integrand

K: Wanneer je bij Integrand zit, heb je natuurlijk meerdere borrels en twee beleidsweekenden, maar natuurlijk ook gezellige dagen op het kantoor en elke dinsdag werkoverleg. Floor, wat denk jij dat je het leukste gaat vinden bij Integrand?

F: Ik denk dat vooral een nieuwe groep van vrienden erg leuk is. Zeker in deze tijd is het altijd leuk om anderen te ontmoeten. Verder lijkt mij ook leuk dat je met deze groep ook daadwerkelijk dingen bereikt op profesioneel gebied en leuke dingen onderneemt op sociaal gebied, zoals het welbekende beleidsweekend.

K: En dan Sal jij hebt natuurlijk er al weer een jaar opzitten. Wat vond jij het leukste aan dat jaar Integrand?

S: Helaas heb ik door de komst van corona een aantal leuke dingen moeten missen. Ik was pas twee maanden bestuurslid bij Integrand toen de lockdown inging. Dat was ontzettend jammer, want ik vond de wekelijkse overleggen en het samen eten op dinsdag altijd heel erg leuk! Wel heb ik nog een beleidsweekend mogen meemaken en dit was dan ook een van de hoogtepunten van het jaar. Verder vond ik de werkoverleggen ook erg gezellig, of deze nou online of fysiek waren.

K: Sal, heb je nog een laatste tip voor Floor?

S: Jazeker, pak zodra het kan elk gezelligheidsmomentje mee (naast het harde werken) en maak er een mooi jaar van!

K: Beiden; hartelijk dank! Floor, veel succes aankomend jaar en Sal jij ook als alumnus van Integrand!