Interview met Wessel Bruinsma: stagiair Business Developer Select bij Bol.com

18 juni 2021 door Julian Wets - Integrand Twente
#bol.com #Interviews #stage

Een interview met Wessel Bruinsma: stagiair Business Developer Select bij Bol.com

 
 

Het doen van een meeloopstage kan heel erg leerzaam zijn. Vandaag hebben we een interview met Wessel Bruinsma, een student aan de Technische Universiteit Delft, waar hij Werktuigbouwkunde heeft gestudeerd. Na zijn Bachelor is hij via Integrand aan een verbredende meeloopstage begonnen bij Bol.com. Wat zijn zijn bevindingen? Lees het in het interview!

 


 

Hoi Wessel, kun je een korte introductie over jezelf geven?

Ik ben Wessel, ben 22 jaar en studeer en woon in Delft. Afgelopen jaren heb ik Werktuigbouwkunde gestudeerd en momenteel loop ik sinds februari 2021 stage bij Bol.com. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en sportief bezig met vrienden. Zo speel ik tennis, squash en padel. Dit laatste hebben we met het team van Bol.com ook een paar keer gedaan als teamactiviteit. Dat was echt superleuk voor de teambuilding! 

 

Wat voor studieachtergrond heb je?

Mijn achtergrond ligt dus in de technische hoek. Ik ben altijd wel breed geïnteresseerd geweest en heb daarom ook ooit voor een brede technische studie als Werktuigbouwkunde gekozen. De Bachelor is me goed bevallen en ik wil ook doorgaan met een technische Master. Wat ik wel echt miste was de link met het bedrijfsleven. Tijdens mijn stage wilde ik daarom graag werkervaring opdoen en verbreden in de richting van consultancy, data-analyse en business development. 

 

Waar loop je precies stage en wat is je functie daar?

Ik doe een meeloopstage van zes maanden bij Bol.com, de grootste webwinkel van Nederland. Ik loop stage als business developer bij Select, het loyaliteitsprogramma van bol.com. Dit komt erop neer dat ik meewerk aan het toevoegen van extra waarde aan Select om zo onze loyale klanten nog loyaler te maken. Kort gezegd: hoe kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en vooruit blijven lopen op de concurrentie. Mijn functie is totaal iets anders dan Werktuigbouwkunde en dat vind ik juist heel erg leuk, interessant en uitdagend.

 

Zijn er veel coronaveranderingen bij je stageplek?

Ja, die zijn er best wel veel. De eerste paar maanden werd er niet op kantoor gewerkt. Toen heb ik gelukkig wel een paar keer bij collega’s thuis kunnen werken. Toen er versoepelingen kwamen, mochten we voor een dag per week naar kantoor. Er mochten ook weer fysieke activiteiten ondernomen worden, zoals de padelsessies en borrels buiten. Overigens heb ik niet veel moeite met de maatregelen gehad, mede dankzij de goede begeleiding van een buddy en een begeleider. Bovendien waren alle organisatorische zaken, zoals laptop ophalen, supergoed geregeld. De bedrijfscultuur van Bol.com is fijn, het is heel open en laagdrempelig. Iedereen is gewoon heel relaxed en casual. Als stagiair heb ik ook altijd het gevoel welkom te zijn en voel ik me volwaardig onderdeel van het team. Daarnaast ben ik ook erg betrokken bij teamevenementen. Een mooi voorbeeld is de teamdag die in het teken stond van de intrinsieke drijfveren van ons team. Het was mega-interessant om te kijken wat voor soorten mensen er in het team aanwezig zijn. Cool om dit soort dingen te ervaren en leuk om mee te maken! 


Zijn deze veranderingen ook positief?

Ik heb niet echt moeite met de maatregelen. Op dit moment werk ik drie dagen thuis en een dag op kantoor of soms bij een collega thuis. Het is zeker van toegevoegde waarde om op kantoor te kunnen werken en ik ben opgelucht dat we dat nu weer kunnen doen. Ik merk ook dat iedereen het kantoor extra waardeert en superblij is om daar te zijn. Dat levert een hele leuke werksfeer op. Een voordeel van thuiswerken vind ik dat ik rond 17:00 m’n laptop kan dichtklappen en meteen iets anders kan gaan doen. 

 

Heb je getwijfeld om te wachten met stage lopen door corona?

Corona was voor mij juist de reden om een stage te gaan doen. Ik had lange tijd het plan om te gaan reizen maar dat zag er heel onzeker uit. Toen heb ik gekeken naar andere mogelijkheden om mijn vrije halfjaar in te vullen en ik kwam al snel uit bij een meeloopstage of een baan als werkstudent. Uiteindelijk was het doorslaggevende punt dat ik bij een meeloopstage waarschijnlijk meer vrijheid zou krijgen zodat ik maximaal zou kunnen leren en zou kunnen oppakken wat ik leuk vind! 
 

Hoe ziet je doorsnee dag eruit?

Dat is lastig te zeggen, omdat het heel divers is. Ik heb meetings, sparringsessies, trainingen en ben veel individueel aan het werk met bijvoorbeeld analyses maken. Ik vind dat mijn dagen goed in balans zijn, zo werk ik veel samen en word ik goed begeleid. Dagelijks spreek ik met mijn begeleider en/of buddy over de projecten, hoe het gaat en praten we gezellig bij. Elke dag is anders en dat maakt het interessant.

 

Waarom heb je precies voor deze stage gekozen en ben je tevreden met deze keuze?

Ik ben bij Integrand langsgekomen voor een stage, aangezien ik nog niet echt een idee had hoe ik het stagezoeken het beste kon aanpakken. Via de website heb ik toen zelf wat vacatures gezien die me wel leuk leken en later kreeg ik ook nog extra vacatures toegestuurd door Integrand Delft, waaronder de vacature van Bol.com. Bol.com onderscheidde zich t.o.v. de andere bedrijven waar ik aan het solliciteren was door de persoonlijke benadering tijdens het sollicitatieproces. Ik had meteen een gesprek met twee business developers en kreeg echt het gevoel dat de mensen bij Bol.com de tijd voor me namen. De knoop heb ik toen snel doorgehakt en ik heb met volle overtuiging voor Bol.com gekozen. Vandaag sta ik nog steeds honderd procent achter die keuze. 

 

Waarom heb je je uiteindelijk ingeschreven bij Integrand?

In Delft is Integrand een grote en bekende naam. Toen ik besloten had om een meeloopstage te gaan doen, dacht ik meteen aan Integrand. Ik had namelijk nog nooit iets gedaan in de trend van stagezoeken. Ik heb me in eerste instantie vooral ingeschreven om daar te oriënteren. Het plan was om via Integrand te leren hoe het zoeken van een stage werkt om vervolgens zelf intensief te gaan zoeken naar een stage.

 

Hoe zou je jouw ervaringen met Integrand beschrijven?

De hulp die geboden werd was superleerzaam. Dankzij uitgebreide feedback heb ik mijn motiviatiebrief en cv flink kunnen verbeteren. Het plan was om met deze kennis zelf een stage te vinden, maar Integrand was me al voor. Ik had een paar interessante sollicitaties lopen en koos dus uiteindelijk voor Bol.com.
 

Heb je nog tips voor studenten die stage gaan lopen?

Het is goed om voor jezelf te bedenken waar je jezelf in wilt gaan ontwikkelen. Dit is een moeilijke vraag, maar het helpt bij het bepalen van je doelen. Daarnaast is het belangrijk om actief om feedback te vragen. Veel collega’s zijn namelijk druk met hun eigen werk en alles wat je als stagiair doet vinden ze al snel prima of ‘goed genoeg’. Door actief om feedback te vragen kan je deze opbouwende kritiek gebruiken om het maximale uit je stage te halen.
 

Ook stage lopen?