Waarom een stage goed is voor jouw toekomstige carrière

29 december 2022 door Kees Vrijmoet - Integrand Utrecht
Carrière CV Stage
Het is een hele belangrijke en nuttige activiteit en bijna iedereen moet er vroeg of laat aan geloven: een stage. Voor sommigen is dit verplicht voor hun studie, anderen doen het vrijwillig om zijn of haar cv op te krikken. Maar waarom zou jij een stage lopen? Wij zetten de voordelen van een stage voor jullie op een rijtje.
Ik wil een stage lopen!

Ervaring opdoen in de praktijk

Dit aspect hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie, maar over het algemeen is een stage een goede kans om kennis te maken met de praktijk. Het fijne eraan is dat je door goed te zoeken naar een stage een stage kan vinden die aansluit bij jouw toekomstplannen en de sector waarin jij wil gaan werken. Je krijgt tijdens een stage de kans om jouw bestaande vaardigheden toe te passen op de beroepspraktijk en om nieuwe vaardigheden te leren.

Een pluspunt op je cv!

Met een stage laat jij aan potentiële werkgevers zien dat jij al ervaring hebt opgedaan in de praktijk. Bij het scannen van cv’s zoeken werkgevers naast de studie ook enorm veel naar praktijkervaring. Als jij laat zien dat je kunt functioneren in een zakelijke omgeving, heb jij een streepje voor op anderen. 

Bovendien kan je laten zien dat je leergierig bent, doordat jij je onderscheidt van andere studenten die minder functionele dingen doen met hun vrije maanden. Met een stage laat je zien dat jij je competenties niet alleen wil benutten binnen je studie, maar ook in een beroepsmatige setting.

Inzicht krijgen in je interesses en toekomst

Ook kan een stage ervoor zorgen dat jij een beter beeld krijgt over je toekomst. Zo kan je bijvoorbeeld erachter komen tijdens een stage dat een bepaalde functie of sector helemaal bij jou past, of juist totaal niet. Ook zo’n “negatieve” ervaring met een functie, bedrijf of sector kan er juist voor zorgen dat jij een beter beeld krijgt van je toekomstige carrière. Jij weet immers beter wat je niet wil gaan doen. En als je twijfelt tussen twee soorten bedrijven, sectoren of functies kan je door twee stages te lopen, deze twee categorieën met elkaar vergelijken. Je zou bijvoorbeeld door stage te lopen een idee kunnen krijgen over de verschillen tussen grote corporate bedrijven en kleine bedrijven. Ook zorgt een stage er in het algemeen voor dat je een beter inzicht krijgt in wat je allemaal kunt doen met je studie en ervaring. Welke kanten je op kan met je studie is lang niet altijd bekend bij studenten.

Geïntereseerd?

Heeft al dit gepraat over een stage jou nou geïnteresseerd? Schrijf je dan in bij Integrand voor een stage (afstudeerstages, meewerkstages, en meer)! Door middel van onze service helpen wij jou aan de stage die perfect bij jou past.
Ik wil stage lopen!