Zo help je je medemens in corona-tijd!

20 maart 2020 door Varisha Steneker, Integrand Groningen

Vorige week nog schreef het NRC dat studenten zich weinig aantrekken van het coronavirus en dat zij gewoon lekker blijven feesten. Inmiddels is ook onder studenten de houding tegenover de maatregelen flink veranderd. Veel studenten vragen zich af hoe zij hun steentje bij kunnen dragen in deze hectische periode. Zo maak jij jezelf nuttig tussen het urenlang Netflixen en awkward skypen met je docent door! 

Meld je aan als hulp

Veel oudere en kwetsbare mensen kunnen of durven op het moment hun huis niet uit. Zij hebben natuurlijk net als de rest van Nederland ook gevulde voorraadkasten nodig. Via de website gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl worden deze mensen gekoppeld aan mensen die graag hun steentje bijdragen. Geen zin om te gaan hamsteren voor anderen? Geef je op als oppas, of loop een rondje met iemands hond. 

Vraag rond in je eigen kringen

Heb je je opgegeven als hulp, maar word je niet opgeroepen? Bel je eigen buurman/buurvrouw/opa/oma/tante of je ze ergens bij kan helpen. Niet alle oudere mensen zijn op de hoogte van websites waarop hulp wordt aangeboden. 

Volg de maatregelen op 

Naast deze grotere initiatieven maken juist de kleine dingen het verschil. Je helpt de mensen om je heen al door braaf de maatregelen op te volgen. Spreek je vrienden dus vooral lekker via Facetime en vergeet niet wat brood en wc-papier de winkels achter te laten voor je medemens!