10 tips voor een goede LinkedIn foto

10 september 2020 door Chaja Schwab, Integrand Delft
LinkedIn profielfoto tips

LinkedIn is momenteel een van de grootste netwerkplatforms voor professionals. Werkgevers en ambitieuze studenten ontmoeten elkaar op dit platform, waardoor het belangrijk is dat je een goede eerste indruk achterlaat. Eén van de eerste dingen die opvallen op je LinkedIn-profiel is je profielfoto. Om te zorgen dat je een goede uitstraling hebt, hebben wij 10 tips voor jullie voor een goede LinkedIn-profielfoto.

1. De belichting

Voor het maken van een duidelijke en mooie foto is goede belichting cruciaal. Het is daarom ook goed om van tevoren al een tijdstip te plannen wanneer je de foto wil maken. Maak de foto bij voorkeur in de middag buiten en probeer te voorkomen dat er schaduw in je gezicht valt.

2. De achtergrond

Om te zorgen dat de foto op jou gefocust is, is het wenselijk om een rustige achtergrond te gebruiken. Denk hierbij aan een witte of zwarte effen achtergrond. Zorg ervoor dat er contrast is tussen de achtergrond en jou. Dit zorgt ervoor dat jij meer herkenbaar bent op de foto.

 3. Uitsnijden

De foto’s op LinkedIn zijn ongeveer 400 x 400 pixels, wat niet heel groot is. Om er toch voor te zorgen dat de foto duidelijk zal zijn, moet je deze uitsnijden. Bij een LinkedIn-foto hoeft niet je hele lichaam erop. Zorg er wel voor dat je niet alleen je hoofd toont, maar laat ook een beetje van je schouders zien. 

4. Recente foto

Het is belangrijk dat jij meteen wordt herkend op het moment dat je wordt uitgenodigd aan de hand van je LinkedIn-profiel. Een recente foto van kwaliteit doet je open en betrouwbaar overkomen. 

5. Kijk recht in de camera 

Je bent het best herkenbaar als je recht in de camera kijkt. Een van de doelen van een foto is dat iemand je kan herkennen.

6. Lachen! 

Door te lachen straal je uit dat je een warm en open persoon bent, waardoor er een positieve en vriendelijke beeldvorming ontstaat. Bij de lach mag je je tanden laten zien en mag je de hoeken van je mond benadrukken, maar een slappe lach is niet de bedoeling. Het is belangrijk om hier een middenweg in te vinden.

TIP: Er zijn tegenwoordig apps die je kunnen helpen. Photofeeler beoordeelt je foto en hoe je hierop overkomt. Deze app kan je helpen bij het kiezen van de perfecte foto.

7.  Zorg dat je alleen op de foto staat

Je foto draait helemaal om jou. Het is dan ook belangrijk dat je alleen op de foto staat.

8. Wees jezelf

Zorg dat de uitstraling op de foto overeenkomt met hoe je bent. Als jij nooit een bril draagt, doe dan bijvoorbeeld ook geen bril op als je de foto gaat maken.

9. Kleding

Welke kleding je moet dragen op een foto is afhankelijk van de sector waarin je werkt of wenst te werken. Kleuren van je kleding zeggen ook al een hoop: grijs zorgt dat je neutraal overkomt, donkerblauw straalt autoriteit uit, zwart en donkerpaars hebben een chique uitstraling.

10. Geen selfies

We leven nu eenmaal in een selfietijdperk, maar zulke foto's zijn echt niet geschikt voor LinkedIn!