Lentekriebels in de UB

29 mei 2018 door Demi Falkmann
studenten studeren Tentamens ub

De eerste zonuren braken een tijd geleden al aan, korte rokjes en teenslippers werden uit de kast getrokken en mensen lopen steeds meer met een lach over straat. De bomen staan weer in volle bloei want de lente is aangebroken! Ondanks dat het deze dagen voelt alsof het al volop zomer is, duurt de lente nog tot 21 juni. Daarom kunnen we nu nog spreken van lentekriebels. Men wilt naar buiten en de wereld ziet er een stuk mooier uit. Helaas betekent het begin van het lekkere weer meestal ook het begin van de volgende tentamenperiode. Laat dit je er echter niet van weerhouden om toch af en toe wat zonnestraaltjes mee te pakken! Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet om tussen het studeren door toch nog te kunnen genieten van het lekkere weer.

Ga ’s avonds eten in het park

Niet elk studentenhuis is gezegend met een dakterras of een tuin, maar alsnog kun je prima buiten eten op de zwoele avondjes tussen het studeren door. Maak een lekkere zomerse salade (hier, hier en hier wat inspiratie) en pak ‘m in. Zelfs al ben je zo’n bofkont met een plek bij je huis om buiten te zitten, de sfeer in het park in de avond wanneer er veel mensen zijn maakt het zeker het bezoeken waard.

Plannen

Wil je ’s middags na het strand met 20 graden? Dat kan! Als je goed leert te plannen is alles mogelijk. Als je elke ochtend van 8 tot 13 uur productief studeert, en ’s avonds ook weer aan de bak gaat, maak je ook flink wat uurtjes. Dat je dit niet één dag voor je tentamen doet is te begrijpen, maar als je nog een week te gaan hebt is zo’n onderbreking juist lekker waardoor je daarna waarschijnlijk weer beter kunt concentreren!

Houd je koffiepauze buiten
Slechts een enkeling kan aan één stuk door studeren, maar verreweg de meeste studenten lukt dit niet. Regelmatige koffiepauzes zijn het gevolg. In plaats van deze binnen in de kantine te houden, hou hem dan lekker buiten! Mocht je geen koffie/thee willen drinken, las dan een pauze in om een rondje te lopen. Zelfs al heb je geen pauze nodig, dan is een beetje vitamine D toch aan te raden voor de gezondheid.

Buiten studeren

Als je het echt niet meer volhoudt in de UB, kun je altijd nog buiten gaan studeren. Voor sommige mensen is dit niet weggelegd, maar ben jij een van de uitverkorenen maak hier dan ook zeker gebruik van! Pak een comfortabele stoel en zoek een omgeving waarin jij je goed kunt focussen met je boeken.

Beloon jezelf

Tijdens de warme dagen is het misschien nog moeilijker om jezelf te motiveren, vooral wanneer Instagram volstaat met zomerse kiekjes. Gelukkig ben je niet de enige die nog even moet zwoegen! Om jezelf toch te blijven motiveren is het aan te raden om jezelf ook te belonen. Haal bijvoorbeeld na het eten op weg naar de UB nog even een ijsje, of gun jezelf ’s avonds nog een drankje op het terras. Alleen omdat je moet studeren hoeft het niet te betekenen dat je niet kunt genieten!