Suit up!

5 november 2020 door Manouk de Groot, Integrand Wageningen
Kleding sollicitatie Solliciteren tips Werken

Ongeacht je solliciteert via Zoom, de mazzelaar bent die  nog wel op kantoor kan worden uitgenodigd of al bent aangenomen voor je droomfunctie: met het juiste pak heb je in elke situatie alvast een streepje voor. Neem de volgende ‘tips and tricks’ in acht en verschijn goed aan de start!

Tip 1

De pasvorm, hoe zat het ook alweer? Met de volgende vuistregels check je of jouw outfit als gegoten zit! Bij een gesloten jasje moet je ter hoogte van de borst een platte hand tussen het jasje en het lichaam kunnen plaatsen. De manchetten van het overhemd zijn voor +/- 1 centimeter zichtbaar en het jasje bedekt de broekzakken. Voor de broek geldt dat deze los om de benen valt zodat wanneer je opstaat deze niet blijft hangen op de kuit. Met de lengte van de broek kan je een beetje spelen, afhankelijk van de gelegenheid, het seizoen en persoonlijke stijl varieert de lengte.

 

Tip 2

De kracht van een pak, zit in de details! Investeer in een paar goede sokken. De sokken zijn namelijk zichtbaar wanneer je gaat zitten. Ben je kleurenblind of is er te veel keus, kies dan voor een navy kleurig paar. De regel dat de heren alleen een horloge, manchetknopen en trouwring dragen is al lang niet meer van toepassing. Doe waar jij je comfortabel bij voelt! Als je het leuk vindt om een pochet te dragen, let er dan op dat deze niet precies dezelfde look heeft als de das. Last but not least, een pak kan je een totaal nieuwe look geven door te wisselen van overhemd.

Tip 3

De keuze is reuze! Bij het zoektocht naar de stof van je pak, kom je er al snel achter dat er duizenden verschillende stoffen zijn. Ben je opzoek naar een jasje of broek die je meerdere dagen in de week zal gaan dragen, kies dan voor een stof die niet te delicaat is. Dit kan je zien aan de “Super” benaming. Een Super 100 stof is veel duurzamer dan een Super 160 stof. De hogere Supers zijn niet alleen duurder, ze zijn ook vele malen kwetsbaarder.

 

Tip 4

Vergeet de schoenen niet! Het dragen van de verkeerde schoen doet afbreuk aan je outfit. Met een kwalitatief goede schoen kan je jaren vooruit. Een schoenspanner is een absolute must. Deze trekt het vocht uit de schoen en zorgt ervoor dat plooitjes glad gestreken worden. Een schoen moet natuurlijk ook gewoon lekker zitten, laat je hiervoor adviseren bij een goede schoenenzaak.