Tips voor een vakantie in eigen land!

28 juli 2021 door Fleur Vaandrager - Integrand Utrecht
#Citytrips #Natuurgebieden #Tips #Vakantie

Tips voor een vakantie in eigen land

 

Misschien denk je bij een ‘vakantie’ direct aan een verre reis, waarschijnlijk met het vliegtuig, naar een onontdekte plek. Maar, een vakantie in eigen land hoeft ook helemaal niet zo gek te zijn! In deze corona tijd is het soms even schakelen, maar er zijn zélfs in ons kleine kikkerlandje vast nog vele plekken die je eigenlijk nog helemaal nooit hebt gezien. Hieronder wat tips voor een leuke vakantie of dagtripje in eigen land.

Natuurgebieden

 

Klinkt misschien saai, maar hoeft niet! Om echt tot rust te komen is de natuur soms heerlijk. Gelukkig heb je in Nederland ook fantastisch mooie natuurgebieden. Neem bijvoorbeeld de Waddeneilanden. Deze staan niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het eilandgevoel kun je hier als geen ander ervaren en dat met maar 1 boottripje! Verder zijn de Friese meren natuurlijk fantastisch om een dagje te zeilen of varen en kun je het echte oude Holland herbeleven. Als laatste kan ik Limburg en dan omgeving Maastricht zeker aanraden. Als je van wandelen of fietsen houdt is deze omgeving al helemaal perfect. Je waant je hier zowaar in de Buitenlandse sferen, met toch wat pittige heuveltjes voor een mooie uitdaging.

Citytrips 

 

Als je niet zo’n natuurfreak bent, maar er toch even tussenuit wilt, hebben we in Nederland ook een paar te gekke steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Als eerste wil ik beginnen met Groningen, de stad die nooit slaapt. Je hoort er misschien soms weinig over, maar als je wat gezelligheid zoekt in het Noorden van het land is dit zeker een aanrader. Gezellige terrasjes en mooie kerken, het heeft van alles wat! Verder vind ik, de stad die al eerder benoemd is, Maastricht een hele gezellige en mooie stad. Het bruist hier van de gezelligheid en leuke terrasjes, maar bij het water kun je hier zeker ook terecht voor wat rust en mooi uitzicht. Natuurlijk kun je je in de grote steden als Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam altijd nog vermaken en denk ik dat deze steden ook nooit uitgespeeld zijn.

 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg opties om je te vermaken in ons (hopelijk) warme en gezellige landje. Dus mocht je vlucht worden gecancelled naar waar dan ook, of je hebt nog wat dagjes te vullen in je vakantie. Zoek het dan niet altijd ver weg, maar kijk eens waar de trein of auto je brengt. Er zijn vast nog plekken in Nederland om te ontdekken - zonde om deze te missen zou ik zeggen!

Toch nog last minute op zoek naar een stage?