Van studiekeuze tot arbeidsmarkt, Studenten.nl helpt je op weg

17 maart 2022 door Extern

Jouw toekomstige carrière begint al bij het maken van een goede studiekeuze. Helaas heeft een groot percentage middelbare scholieren moeite met het maken van een studiekeuze en dat resulteert erin dat ruim 30% van de eerstejaars studenten na een jaar al stopt of switcht qua studie.


Op het vernieuwde online platform Studenten.nl kunnen scholieren en studenten meer dan 3.000 bachelor, master en associate degree opleidingen gemakkelijk met elkaar vergelijken wat een juiste studiekeuze moet bevorderen. Daarnaast geeft het platform een duidelijk overzicht van alle studentensteden, studentenverenigingen, kamerverhuurders en lokale activiteiten, waardoor er ook op sociaal vlak een betere keuze gemaakt kan worden. Naast je studie wil je natuurlijk weten waar het prettig wonen is, waar je leuke kroegjes en theaters hebt en waar een uitgebreid aanbod aan bijbanen voor studenten is.

Bijbanen, stages en traineeships

De reis richting arbeidsmarkt houdt niet op bij het maken van een juiste studiekeuze en studentenstad. Minstens zo belangrijk zijn een goede stage en traineeship. En waarom niet meteen een studiegerelateerde bijbaan, zodat je al vroeg een top cv opbouwt?

Studenten.nl is een mobiele web app waar je als student simpel en snel interessante vacatures vindt. Ze werken met vele bedrijven samen in zo’n beetje alle branches, zowel het MKB als de multinationals. Op deze manier weten ze de student al vroeg te matchen aan passende organisaties.

Ben jij klaar voor de toekomst?