Top 10 best betaalde stages in Nederland

8 maart 2023 door David Poelhekke - Integrand Utrecht

Voor veel studenten is een stage een logische stap om meer kennis van de arbeidsmarkt te krijgen en een opstapje te maken naar een succesvolle carrière. Studenten leren tijdens zo’n stage de professionaliteit van een bedrijf en kunnen zo op meerdere manieren hun vakgebied uitoefenen. Hoewel dit heel goed is voor de student, hebben de bedrijven ook veel profijt van studenten die een stage komen lopen. Vaak hebben stagiaires veel motivatie en een frisse blik met veel nieuwe ideeën. Dit kan zeer ten goede komen voor het goed functioneren van de organisatie. Daarom is het ook alleen maar goed nieuws dat de vraag naar stagiaires in Nederland afgelopen jaren flink aan het toenemen is. Dit heeft vooral te maken met de coronapandemie, wat een tijd was waar er voor de Nederlandse student weinig stageplekken beschikbaar waren. De toenemende vraag naar stagiaires is te zien in bijna elke branche.

 

Buiten de kennis die een student op kan doen tijdens een stage, wordt de student ook beloond met een stagevergoeding. Een stagevergoeding verschilt erg per stage. Er is namelijk geen maximaal of minimaal bedrag voor een stagevergoeding. De werkgever vrij is om het bedrag van de stagevergoeding te bepalen. Toch zien we wel enige verschillen in stagevergoeding tussen verschillende branches. Hier zie je de top 10 gemiddelde stagevergoedingen per branche (2022).

 

 1. Advocatuur - €679
 2. Consultancy - €658
 3. Overheid - €637
 4. IT - €593
 5. Verzekering - €572
 6. Fast Mover Consuming Goods - €559
 7. Manufacturing - €554
 8. Logistiek - €551
 9. Finance - €542
 10. Energy - €515

Dat advocatuur de branche is met gemiddeld de hoogste stagevergoeding is niet geheel verassend. Wat wel verassend is dat de overheid zich nummer 3 van deze lijst mag noemen. De bandbreedte tussen verschillende overheid stage en het minimale en maximale bedrag daarvan is misschien een stuk kleiner, wel geeft dit aan dat de maatschappelijke stages van de overheid helemaal niet slecht vergoed worden. Buiten dat er verschillen zijn in de gemiddelde stagevergoeding per branche, zijn er natuurlijk verschillende stages die er met kop en schouders bovenuit steken. Hier zie je de top 10 bestbetaalde stages in Nederland (2022).

 

 1. Eden McCallum (Analyst Intern) - €1600
 2. OC&C Strategy Consultants (meerdere stages) - €1500
 3. Torqx Capital Partners (Private Equity stagiair) - €1500
 4. IDH Sustainable Trade Initiative (stage communicatie) - €1120
 5. L’oreal (finance stage) - €1000
 6. &Samhoud (meerdere stages) - €1000
 7. Nobel Capital Partners (stagiair) - €1000
 8. Info support Nederland (meerdere IT-stages) - €1000
 9. Baker Mckenzie (Student-stagiaire Notariaat) - €1000
 10. Henkel (meerdere stages) - €1000

 

Ben jezelf nou ook opzoek naar een stage of benieuwd naar wat Integrand allemaal te bieden heeft?

Kijk dat vooral op onze website en schrijf je in!