Top 9 geweldige, maar wel betaalbare vakantiebestemmingen voor studenten!

23 februari 2023 door Walt Horbeek - Integrand Nijmegen

Top 9 geweldige, maar wel betaalbare vakantiebestemmingen voor studenten!

Zit jij nou al een eeuwigheid te snakken naar een weekje vakantie, maar heb je daar momenteel simpelweg geen geld voor? Even ertussenuit met je vrienden naar het buitenland, maar de portemonnee werkt niet mee? Iedere student loopt wel eens tegen financiële problemen aan en een vakantie is zeker niet voor iedereen voor de hand liggend. Daarom is hieronder een top 9 opgenoemd van enigszins betaalbare vakanties voor studenten, waar toch nog onvergetelijke ervaringen opgedaan kunnen worden!

1. Lissabon – Portugal

Deze hoofdstad van Portugal is een geweldige vakantiebestemming. Afgezien van dat de stad een prachtige ligging heeft aan zee is er ook nog eens heel veel te doen. Je kunt bijvoorbeeld het kasteel Castelo de São Jorge bezoeken. Ook heeft de grote stad veel mooie gebouwen die te bewonderen zijn tijdens een wandeling door de stad. Als kers op de taart heeft Lissabon ook nog eens een geweldig uitgaansleven. En dat, terwijl alles aanzienlijk goedkoper is dan in Nederland!

2. Malaga – Spanje

Deze prachtige kuststad in het zuidwesten van Spanje is een geweldige vakantiebestemming voor studenten. Veel ouderwetse Moorse forten liggen in en nabij de stad. Naast het mooie Alcazaba in de stad kunt u er ook voor kiezen om de bus naar Granada te nemen, om daar het Alhambra op te zoeken. Dit prachtige indrukwekkende fort is zeker de busreis waard. Als je genoeg cultuur hebt gezien dan kun je natuurlijk ook altijd lekker op het strand gaan liggen. Verveel je je nou ‘s avonds? Ga dan eens een kijkje nemen in één van de vele nachtclubs die Malaga te bieden heeft!

3. Kreta – Griekenland

Van deze lijst is Kreta wel een van de duurdere plekken om naartoe te reizen. Het is nog steeds iets goedkoper dan Nederland maar het scheelt niet veel. Dit wordt alleen direct gecompenseerd met de prachtige natuur op het Eiland! Er is van alles te zien, het ziet er bijna uit als een paradijs. Ook staat uitgaan in Kreta bekend als onvergetelijk. Een prachtige vakantiebestemming voor studenten dus!

4. Kotor – Montenegro

De baai van Kotor is een prachtig bergachtig gebied in Montenegro. De stad mag dan wel vrij klein zijn, maar de omgeving echt prachtig. Eten en drinken is ook nog eens flink goedkoper dan dat wij hier in Nederland gewend zijn. En ondanks dat de stad kleiner is dan de andere benoemde steden in deze lijst, zijn er toch nog meer dan genoeg uitgaansgelegenheden te vinden! Een fijne plek voor studenten dus om even lekker een paar dagen te vertoeven!

5. Krakau - Polen

Krakau staat bekend om het goedkope bier en de hoge dichtheid van café’s! Wil jij met je vrienden eens goed bier gaan drinken, dan moet je dus naar Krakau. Als je even klaar bent met drinken dan kun je in de stad de wonderbaarlijke zoutmijnen van Krakau bezoeken! Naast de gezelligheid van de stad heeft de stad natuurlijk een belangrijk historisch karakter. Vanaf Krakau heb je namelijk de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Kamp Auschwitz. Een hele serieuze activiteit, maar wel erg bijzonder en leerzaam om te zien.

6. Split – Kroatië

De oude Kroatische stad Split is perfecte vakantiebestemming voor studenten! Veel toeristen bezoeken de stad vaak vanwege de prachtige ligging aan zee! Wil je dus even lekker bakken op het strand voor een paar dagen in een mooie ouderwetse stad? Dan zit je in Split goed! Ook is de stad over het algemeen vaak nog een stuk goedkoper dan Nederland, iets wat voor arme studenten vaak toch wel relevant is! Met enkele clubs en bars ben je ook nog eens voorzien van een interessant nachtleven.

7. Tirana – Albanië

Deze prachtige hoofdstad is veruit ook de grootste stad van Albanië. Er is heel wat te ontdekken in de stad, bijvoorbeeld het centrale plein van Tirana, het Skanderbeg plein! Als je even klaar bent met het “sightseeing”, kun je even een frisse duik nemen in het meer, gelegen in het stadspark van Tirana. Daarnaast is eten en drinken ook nog eens bizar goedkoop. Vaak kun je voor minder dan 10 euro kun je met 2 mensen uit eten!

8. Lecce – Italië

Lecce is de grootste oostelijk gelegen kuststad van Italië. Het blauwe water hier geeft het ultieme vakantiegevoel! En niet alleen dat, de architectuur van de stad is ook nog eens uitzonderlijk. Deze stad is niet alleen leuk voor studenten, maar voor iedereen. Over het algemeen is de stad iets goedkoper dan Nederland, aardig betaalbaar dus! De prachtige witte stad zit vol met café’s, winkeltjes en restaurants, genoeg te doen dus!

9. Skopje – Noord-Macedonië

Deze goedkope stad is de ideale studentenvakantie! Naast dat het de hoofdstad is, is het ook nog eens de grootste stad van Noord-Macedonië. Er zijn veel uitgaansgelegenheden in Skopje en op het einde van de avond heb je nog een vrij volle portemonnee! Op een brakke ochtend kun je de stad doorlopen en de prachtige architectuur bewonderen. Je kunt ook nog eens gratis een bezoek brengen naar het Fort van Skopje.