Welk type student ben jij?

20 februari 2018 door Valérie van Hoof

De Intekrant zet de vier meest typerende studenten voor je op een rijtje! Herken jij jezelf en je medestudenten?

1 | De Strever
Het eerste college is nog niet begonnen en je zou eigenlijk al drie papers en het halve boek gelezen moeten hebben. Ain't nobody got time for that. Maar dan is daar de Strever. Deze student heeft alles onder controle. De Strever heeft de stof voor het college niet alleen doorgenomen, maar ook volledig samengevat. Op het moment dat jij je bed uitkomt, zit deze student front row klaar in de collegezaal. De Strever staat een 8.4 gemiddeld, maar tentamens gaan altijd ‘zeer slecht’. Daarnaast heeft deze student een planning waar menig medestudent van droomt. Eigenlijk zijn deze studenten gewoon bloedirritant – zij hebben alles op orde, jij niet.

2 | De Eeuwige Student
Het is een half uur na aanvang van het college. De Eeuwige Student maakt zijn opwachting in de collegezaal. Je vraagt je af hoe deze student – na jaren rondgelopen te hebben op de universiteit - de juiste collegezaal nog steeds niet op tijd gevonden krijgt. De leeftijd van deze student is moeilijk in te schatten, maar je hoeft geen Sherlock Holmes te zijn om te begrijpen dat deze student al heel wat jaren een poging doet tot het behalen van studiepunten. Enigszins nonchalant gaat hij achterovergeleund voor je zitten en na enkele minuten besluit hij dat de memes op zijn timeline interessanter zijn dan de collegestof. Als de tentamens eraan komen, heeft de Eeuwige Student geen stress. Waarom voor het reguliere tentamen gaan, als je ook de herkansing kan binnen tikken? Het binnen tikken wil alleen nog niet zo lukken. Better luck next time.

3 | De Uitsteller
Deze student leeft onder het motto: “Waarom vandaag beginnen als het ook morgen kan?”. Zaken zo plannen dat alles ruim op tijd af is, is niks voor dit type student. Boeken worden door de Uitsteller rond de tentamenperiode pas aangeschaft. De motivatie start namelijk pas op het moment dat de deadline nabij is. Is het stressniveau maximaal? Prima moment om te starten met studeren. Deze strijder leeft tijdens de tentamenperiode op sterke koffie en bezwijkt niet voor een nachtje doorhalen. De Uitsteller heeft de gave om collegestof van een semester in enkele dagen in zijn hoofd te prenten. Het ultieme doel? Het behalen van de studententien. Of dit altijd lukt is een tweede. De Uitsteller kan dus zomaar transformeren in de Eeuwige Student. Je bent gewaarschuwd. 

4 |De AA-student
​De Anonieme Alcoholische Student. Met de nadruk op Alcoholische. Kleine kans dat deze student weet hoe een collegezaal er vanbinnen uitziet, aangezien de AA-student alleen gespot wordt aan de bar. De enige reden dat deze student überhaupt staat ingeschreven, is voor de gulle bijdragen van Ome DUO. Daarnaast gebruikt de AA-student zijn/haar universiteitskaart alleen voor korting in de kroeg of voor een studentenprijsje op een kapsalon. Mocht de AA-student verdwaald zijn en toch een keer de collegezaal binnen wandelen, is deze student te herkennen aan zijn alcohol walm. Lees je dit in een dronken toestand? Welcome to the club.