Welke studentenstad heeft de leukste introductieweek?

27 augustus 2021 door Julian Wets - Integrand Twente
#Inschrijven #Introweek #Vestigingen

Welke studentenstad heeft de leukste introductieweek?

En hoe jij er het beste van kan maken!

 

Je hebt de introductieweek waarschijnlijk al een keertje meegemaakt, of je hebt hem laatst voor het eerst mogen ervaren. Elke studentenstad heeft er wel eentje en maar goed ook, de introweek is de perfecte plek om studiegenoten te ontmoeten en leuke feestjes mee te pakken. Niet alleen dat; er zijn ook meerdere mogelijkheden om te ontdekken wat nog meer bij jou past naast je studie! Nu het eindelijke weer een beetje fysiek kan, kun je hier lezen wat de verschillende introweken in het kort te bieden hebben!

Utrecht

De UIT-week, ofwel de Utrechtse introductietijd, is een van de meest bekende introductieperiodes van alle studentensteden. Naast de gebruikelijke infomarkt waar cultuur, sport, verenigingen en al het andere wat te maken heeft met het studentenleven te vinden is, waren er vele workshops om jezelf te ontdekken. Het thema van de afgelopen editie was Uitdagend.

 

Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk de stad van twee universiteiten, de UvA en de VU. Deze hebben ook hun eigen introductieweken: de Intreeweek en de Ideeweek respectievelijk. De Intreeweek is erg creatief en cultureel beladen, met natuurlijk de nodige gezelligheid en vindt plaats van 29 augustus tot en met 3 september. De Ideeweek van de VU is op dit moment volop bezig en ook hier heb je veel culturele activiteiten met bijvoorbeeld een Comedy Night en daarnaast een afsluitend feest in de Melkweg.

 

Groningen

De KEIweek is een begrip binnen studerend Nederland en is voor iedereen die gaat studeren in Groningen. Elke dag is er wel een groot feest te bezoeken, maar de dagprogramma’s hoeven daar niet door ondergesneeuwd te worden. Zo is er bijvoorbeeld de ‘Love, Lust & Lounge’ waar je als student wordt ingelicht over veilig omgaan met de verleidingen die het studentenleven te bieden hebben.

 

Maastricht

De INKOM vond, evenals vele andere introweken, plaats van 16 tot en met 20 augustus. ‘These are the Times’ is een pakkend thema met een passend bruggetje naar de situatie waar we met z’n allen in zitten. De werkgroep van dit jaar focuste op ‘Diversity & Inclusivity’, met een bomvol programma!

 

Enschede

Op het moment van schrijven is de Kick-In van Enschede nog bezig. De week die duurt van 25 augustus tot en met 2 september staat in het thema van ‘Expand your Horizon’. Dit jaar zijn er veel veranderingen - zoals bij elke introweek dit jaar- maar de commissie heeft het programma nog heel vol weten te krijgen met fysieke activiteiten zoals de Grolsch Craft Beer Experience. 

 

Wageningen

De AID-week vond plaats van 11 tot 14 augustus en 16 tot 19 augustus. Door de coronamaatregelen is de week opgesplitst in twee zodat er meer mogelijk is. Het programma zat goed vol met onder andere een pubquiz en een pubcrawl! 

Rotterdam

Tijdens de Eurekaweek, die plaatsvond van 16 tot 19 augustus, zijn er evenals de andere periodes veel mogelijkheden om Rotterdam te ontdekken in al haar glorie. De ‘battle of the faculties’ is een mooie introductie tot wat de verschillende faculteiten te bieden hebben en is een goede manier om je medestudenten te kunnen ontmoeten.

Eindhoven

De introductieweek in Eindhoven is bijna klaar en begon met een online dag gevolgd door een fysiek programma waar meerdere coronachecks gedaan werden. Dit wierp zijn vruchten af, want hierdoor konden fysieke activiteiten gelukkig plaatsvinden!

 

Nijmegen

Vanuit de Radboud Universiteit komen alle faculteiten aan bod tijdens de intro van 22 augustus tot 29 augustus. Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg mogelijkheden om de stad Nijmegen te ontdekken met alle cultuur, sport en verenigingen die het rijk is.

 

Delft

Ook in Delft werd het programma van de Oweeweek opgesplitst in een fysiek en online gedeelte. Het online programma werd afgesloten met een pubquiz waar het fysieke programma vol stond met verschillende workshops, een grote BBQ en vele borrels!

 

Tilburg

In Tilburg gaat de introductieweek, genaamd de TOP-week, vooraf aan je studententijd in deze stad. In de TOP-week maak je vooral kennis met je medestudent en de leuke kant van het studentenleven in Tilburg. Zo is de inluiding van de week gepast genoemd naar de TOP ON en de afsluiting de TOP OFF, ga je langs de verschillende verenigingen en zijn er vele culturele en sportieve activiteiten.

 

Leiden

De EL CID vond plaats van 12 tot 21 augustus. Leiden was mooi te ontdekken via een boottour, een stadswandeling en een museumbezoek. Daarnaast was er natuurlijk voor de eerstejaars studenten ook genoeg ruimte om zich voor te bereiden op hun aankomende studie. Verder was het online programma erg informatief maar zeker ook erg gevuld met gezellige activiteiten als een borrelbingo en kookshow.

 

Nu we alle studentensteden gehad hebben, heb je hopelijk een klein inkijkje kunnen krijgen in de verschillende introductieperiodes van verschillende steden. Deze periodes staan natuurlijk vooral in het thema van leuke feestjes en informatieve voorbereiding op de studie voor eerstejaars studenten maar ook als ouderejaars is het erg leuk. Zo hebben vele weken ook een programma voor Master studenten waar naast gezelligheid ook meer inhoudelijk wordt ingegaan op afstudeerstages en dergelijke. Ben jij een student die een afstudeerstage, meeloopstage of een werkstudentschap zoekt? Neem dan een kijkje bij onze vacatures! 

Inschrijven?