Interview met een alumnus; Erik van de Pieterman

6 mei 2021 door Julian Wets - Integrand Twente
#Awaves #Missie Alumni

Interview met een alumnus; Erik van de Pieterman

 

Erik van de Pieterman is een alumnus van Integrand Twente die een start-up is begonnen, genaamd Awaves. De missie van Awaves is om een DJ met artificial intelligence te bouwen. Deze A.I. DJ draait in hun eigen muziek streaming app Awaves Play. Toen wij als Integrand hoorden van dit initiatief werden wij razend enthousiast. Lees hier het interview dat is gehouden met Erik. Hierin worden verschillende aspecten behandeld van zijn tijd bij Integrand, wat dit betekent heeft voor zijn carrière en we leren meer over de start-up Awaves!

Wie ben je en wat is je naam?

Mijn naam is Erik van de Pieterman en heb in het bestuur van Integrand Twente gezeten in 2013/14. Ik heb Bedrijfskunde en Philosophy of Technology gestudeerd aan de Universiteit Twente. Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in het ontwikkelen van innovatieve technologie en de impact die dit kan hebben op ons leven.

 

Wat waren je functies destijds bij Integrand Twente?

Ik heb Integrand Twente gedaan in het jaar 2013/14. Het is alweer een tijdje geleden, maar ik heb toen met veel plezier de functie Acquisitie bekleed in mijn eerste half jaar en daarna heb ik voorzitter mogen zijn.

 

Wat is je mooiste herinnering aan je bestuur bij Integrand?

Moeilijke vragen, maar als ik echt moet kiezen dan zijn dat mijn bestuursgenootjes.. Wat ik verder heel waardevol vond was het contact met de anderen vestigingen, wat Integrand heel erg uniek maakt. Daarnaast de grote evenementen zoals de gala’s en beleidsweekenden, een groot netwerk opbouwen, noem het maar op. Laten we het bijvoorbeeld maar niet teveel hebben over wat er allemaal tijdens het Integrand gala in Rotterdam is gebeurd.

 

Wat heeft Integrand voor je betekent in je verdere carrière?

Tijdens mijn Integrand bestuursjaar heb ik geleerd hoe je een organisatie moet runnen. Vanuit Integrand heb ik met een ander bestuursgenootje de studentenincubator Hive01 opgericht. Deze stichting modelleren we op dezelfde manier als Integrand, met vestigingen met een studentenbestuur in elke universiteitsstad. Op dit moment zitten we in Enschede, Rotterdam, Amsterdam en kijken we naar Eindhoven. Dit kon ik verwezenlijken omdat ik bij Integrand mezelf professioneel heb kunnen ontwikkelen in een omgeving waar je risico mag nemen, dat is echt ideaal en uniek aan Integrand. Het runnen van je eigen vestiging heeft mij veel geholpen in de organisatie van mijn eigen bedrijf.

Hoe is het bedrijf Awaves ontstaan?

Het initiatief kwam met om met een oud bestuursgenoot om een A.I. DJ te creëren. Na meerdere meetings met verschillende mensen zijn we uiteindelijk verder uitgebouwd naar waar de start-up nu is en sinds de zomer ben ik er zelfs fulltime mee bezig gegaan. Tegenwoordig zijn er al tien mensen werkzaam bij Awaves.

 

Wat is de missie van Awaves?

De missie van Awaves is om de beste A.I. DJ ter wereld te bouwen. Hiermee willen we de muziekervaring voor onze gebruikers verregaand optimaliseren. In onze muziek streaming app Awaves Play kun je heel makkelijk de muziek regelen voor op kantoor of op je feestje. Ook kun je al je vrienden en collega’s in de app uitnodigen om samen de muziek te regelen. Dit alles onder begeleiding van onze slimme DJ die de muziek aan elkaar mixt.

Waar staan jullie op dit moment?

We zijn hard op weg naar lancering. We hopen dat deze zomer de coronamaatregelen weer afnemen, waardoor er een epische partyzomer aankomt. Dat is het perfecte moment voor ons om te lanceren, om muziek van DJ-kwaliteit te leveren voor alle feestjes die dan weer mogelijk zijn. Onze use case bestaat uit huisfeestjes, chillsessies in het park en muziek op kantoor. De gelegenheden waar mensen goede muziek willen, maar geen echte DJ voor kunnen inhuren.
 

Waar zie je Awaves over vijf jaar staan?

Dat er een muziek-ervaring van DJ-kwaliteit op elk huisfeestje kan worden aangeboden en dat mensen samen de muziek bepalen waar ze naar luisteren. We zijn nu nog klein, maar we willen feestjes over de hele wereld voorzien van goede muziek. We zijn hard aan het uitbreiden en we hopen dat er over vijf jaar een snelgroeiend bedrijf met een leuke werkcultuur en gave technologie staat. 

 

Erik, we willen je ontzettend bedanken voor dit interview!

 

Mocht je nou geïnteresseerd zijn geraakt in Awaves en ben je benieuwd welke vacatures we van ze open hebben staan.

- Vacature 1

- Vacature 2 

- Vacature 3

- Vacature 4

- Vacature 5 

- Vacature 6

Neem een kijkje op de website!