Sociale contacten, weten we eigenlijk nog wel wat dat zijn?

4 maart 2021 door Max Gosens - Integrand Utrecht
#Dagjeweg #sporten #Wandelen

27 februari 2020, het eerste coronageval in Nederland. Een jaar verder zijn we niet echt heel veel opgeschoten. We leven in een moeilijke tijd, dat weet iedereen. Studenten worden van hun ‘vrijheden’ beroofd terwijl ze als zondebok in een hoekje worden gedrukt door de rest van de samenleving. Niet leuk en dat weten wij ook maar al te goed. In een enquête van Caring Universities, een initiatief van vier universiteiten, geeft minstens de helft van de studenten aan dat ze zich eenzaam voelen en af en toe met zichzelf in de knoop zitten. Begrijpelijk wanneer alle uitgaansgelegenheden gesloten zijn en je maar met twee mensen over straat mag. Wij hebben daarentegen wat tips voor je om deze tijd toch wat dragelijker te maken.

1. Wandelen

Natuurlijk is het niet mogelijk om met je hele vriendengroep in een park te gaan zitten. De regels staan helaas niet toe dat je met meer dan twee personen buiten mag samenscholen. Wil je toch met elkaar bijkletsen? Ga een rondje lopen door de stad. Een rondje singels in Utrecht met af en toe een detour door de binnenstad is al hartstikke leuk om te doen. In Rotterdam wandelen rond de Kralingenplas of in Maastricht een trip naar de Sint-Pieter en de ENCI-groeve. Allemaal heel simpel en toegankelijk. Mocht je nou met meer dan twee zijn, verdeel jezelf in groepjes van twee om toch op afstand met elkaar bij te kletsen. Er mag één ding ook echt niet ontbreken: het nieuwe fenomeen Glühwalken. Wandelen en bij elke stand een glas Glühwein halen. Dit kan in vrijwel alle studentensteden worden gedaan, dus kleed je warm aan, zet een muts op je hoofd en loop een rondje door de stad. Je zult verbaasd zijn hoeveel leuke delen van de stad je wellicht nog nooit hebt gezien. Kijk hier voor de beste tips in Amsterdam en Rotterdam.

2. Sporten

Vanaf 2 maart mogen jongvolwassenen tussen de 18 en 27 ook weer in teamverband sporten zonder de 1,5 meter te bewaren. Voor veel studenten is dit een zegen aangezien velen sinds oktober geen voet meer op een sportveld hebben gezet. Ga weer lekker een balletje slaan op het hockeyveld, Organiseer een bootcamp in het Vondelpark of ga met vrienden of teamgenoten naar het voetbalveld en speel daar een wedstrijdje 5 tegen 5. Kortom, genoeg mogelijkheden om weer een beetje in beweging te komen met je vrienden. Lees hier het artikel van vorige week over bewegen tijdens de coronatijd.

3. Dagje weg

Demissionair minister-president Rutte heeft gezegd dat het voorlopig niet verstandig is om met vakantie te gaan buiten Nederland. Maar dit hoeft helemaal niet erg te zijn. Nederland is namelijk een heel mooi land. Pak de trein - met of zonder hond - naar Zandvoort of Noordwijk en geniet van de prachtige stranden. Verder heeft Nederland ook hele mooie natuurgebieden, zoals De Hoge Veluwe, De Loonse en Drunense Duinen en de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast zou je een nachtje op Texel kunnen boeken om daar de vele bezienswaardigheden te bezoeken of in Maastricht om het drielandenpunt en de natuur daaromheen te ontdekken. Meer uitjes bekijken? Klik dan hier.

Al met al, als je een beetje creatief bent kan je al best ver komen. Houdt wel de maatregelen in acht als je met vrienden, kennissen of familie afspreekt. Dan zijn we er des te sneller vanaf. Bekijk ook even ons vorige artikel over hoe je in beweging kunt blijven tijdens deze moeilijke tijd!

Meer beweging nodig?